Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Újra együtt az oroszlányi és a heinsbergi gimisek

Magyar részről Bán Ildikó és Nyerges-Wohl Gyöngyi tartják a kapcsolatot a német féllel és szervezik a magyarországi programokat.

A program az idei évben is sűrűnek ígérkezett, hiszen az oroszlányiak szerettek volna minél többet megmutatni hazánk történelméből, kultúrájából, természeti csodáiból. Először Budapesten jártak, ahol elkalauzolták vendégeinket a várnegyedben, majd megtekintették a Parlamentet, ahol a német nyelvű vezetés során diákjaink tesztelhették német nyelvtudásukat is. Végül még egy rövid hajókázásra is jutott idő a Dunán. A programokon nemcsak a vendégek és a fogadó diákok vettek részt, hanem az oroszlányi iskola további 42 tanulója is.

A következő két napot szűkebb környezetünk bemutatásának szentelték. Pénteken a német delegáció Tatát ismerhette meg, hétfőn Majkon és Tatabányán jártak, ahol Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke fogadta és látta vendégül a német és magyar diákokat és kísérőiket. Egy kötetlen beszélgetés keretében a vendégek bővebben megismerhették megyénket, és beszámolhattak itteni élményeikről, tapasztalataikról.    

Az utolsó napra maradt az igazi megpróbáltatás. Az oroszlányi iskolában működő ÖKO-csoport kirándulásán vettek részt, amit ezúttal a Cuha-patak völgyébe terveztek. Az időjárás nem volt  kegyes, szitáló esőben, vízben és sárban, többszöri eltévedés után 18 km-t hagytak maguk mögött. Közben mindenki kapott feladatot, többek között hogy az ottani növény és állatvilágot, természetet jobban megfigyelje. A sok-sok megpróbáltatás ellenére, mindenki rengeteg élménnyel, megfáradva tért haza.

Mind a német, mind a magyar diákok rendkívül jól érezték magukat. A program folytatásaként a magyar diákok utaznak Heinsbergbe 2018 májusában. "Külön köszönetet szeretnénk mondani a Hamvas Béla Gimnázium igazgató asszonyának, Dr. Radványiné Varga Andreának és  a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés vezetőinek a  támogatásukért, valamint a szülőknek a sok segítségért, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a program" - hangsúlyozták a kapcsolattartó tanárok.

2017-09-26 09:26 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom