Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Városavató ünnepséget tartott Bábolna

A rendezvényt dr. Horváth Klára polgármester ünnepi beszéde indította, melyben a város elmúlt időszakban elért eredményeit, beruházásait sorolta. „Legyen vezérlő erőnk a bátor kitartás és összefogás, hogy a következő évek is eredményesek legyenek, mi bábolnaiak boldogok és büszkék lehessünk önmagunkra és közösségünkre. Legyen itt jó dolgozni és élni” – kívánta az ünnep alkalmából.

Ezután Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos köszöntötte az egybegyűlteket, és tolmácsolta ünnepi gondolatait nem csak a várossá válás, de az aradi vértanúk emléknapja kapcsán is. „A mai kitüntetettek mindennapjaikkal, szorgalmukkal, munkájukkal, életükkel Bábolnához, a város fejlődéséhez, a közösségének építéséhez és ezzel együtt Magyarország erősödéhez is hozzátettek. Tisztelet a múlt mártírjainak, és köszönet a jelenkor kitüntetettjeinek is” – mondta. A város fejlődésével kapcsolatban kiemelte, ha elkészül a strandfürdő és a szabadidő központ, az utak, a létesítmények, a geotermikus projekttel pedig a város fenntarthatósága is a helyére kerül, közösen el kell kezdeni azon dolgozni, hogy Bábolna még szerethetőbb és élhetőbb város legyen.

A jubileumi ünnepség alkalmat adott arra, hogy az önkormányzat kitüntesse a város érdekében kifejtett kimagasló tevékenységet: ez alkalommal négy kitüntetést adtak át. Bábolnáért emlékérmet kapott a Pál és Horváth Bt., Bábolna városáért kitüntetést vehetett át Farkas János, Helyes Jenő festő, illetve a Magyar Vöröskereszt Bábolnai Alapszervezete.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ezután köszöntőjében Bábolna történetét és sorsfordító eseményeit idézte fel, majd a közelmúlt pályázati eredményeit méltatta, melyhez elengedhetetlen volt a közös munka és az összefogás. A kitüntetésekkel kapcsolatban hozzátette: „ha észre tudjuk venni az értékeket, megtudjuk becsülni és jutalmazni azokat, akkor nem csak azok érzik jól magukat, akiket kitüntetünk, hanem mi is többnek érezzük magunkat.”

Az ünnepséget követően a Magyarok Dalszínház Az Aranyember című előadását tekinthették meg az egybegyűltek.

2017-10-09 10:32 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom