Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


85 milliárd forintból fejlesztette tatabányai gyárát a Bridgestone

A beruházás átadásán Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, a japánok az eredeti üzem mellé az eredetinél kétszer nagyobb gyárat építettek, amelynek révén 500 új munkahely jött létre. a beruházáshoz a kormány közel 2,4 milliárd forint támogatást adott.

"Bár Japán 8000 kilométerre van Magyarországtól, az Európán kívüli országok közül a második legnagyobb befektetőnek számít az országban, 151 japán cég 30 000 dolgozónak ad munkát" - ismertette a kormányfő. Emlékeztetett arra, hogy 2013-ban még komoly viták voltak a gazdaságfejlesztés magyar modelljéről és a Bridgestone a még nem eldőlt kérdések ellenére bizalmat szavazott, ezzel szavai szerint "bátorítást jelentett Magyarországnak".

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, Adolfo Llorens, a Bridgestone Manufacturing Európa, Közel-keleti és Afrikai (EMEA) régiójának senior alelnöke és Dzsunicsi Koszuge, Japán budapesti nagykövete vett részt az avató ünnepségen.

A megyei önkormányzatot Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Steindl Balázs alelnök képviselte az eseményen.

2017-10-30 14:24 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom