Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Novemberi közgyűlés

Elsőként a két ülés közötti napirendi pont került megtárgyalásra, mely 3 határozati javaslatot tartalmazott. Ezt követően Horváth Adrienn a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője és Mocsi Ádám, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense tartott tájékoztatót a Vidékfejlesztési Operatív Programról és az abból megvalósuló megyei fejlesztésekről. Balogh Zoltán képviselő kérdésére Horváth Adrienn elmondta, a gazdabarát hozzáállás fejlődött, illetve a szervezet már személyesen is a gazdálkodók rendelkezésére áll. Hozzátette, a terület alapú fejlesztéseknél az utolsó előleg kifizetések a héten történtek meg. Mint mondta, sokkal nagyobb arányban kaptak előleget a pályázók, mint tavaly.

A megyében működő helyi foglalkoztatási paktumok tevékenységét Hajasné Dr. Hertelendi Valéria, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője ismertette. Elmondta, a megyék foglalkoztatási paktumait tekintve Komárom-Esztergom megye az előrehaladottság szempontjából az első helyen áll, pozitív példaként említik más munkacsoportok előtt. A vállalkozók körében is pozitív visszhangról számolt be.

Beszámolót kaptak a képviselők a TOP pályázatokkal kapcsolatos feladatellátás tapasztalatairól is, ezt Wurczer Irén, a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója tolmácsolta. Ezen kívül a képviselők tájékoztatást kaptak a megyei önkormányzat negyedévi gazdálkodásáról, a megyei önkormányzati hivatal 2017. évi munkájáról is, illetve elfogadták a megyei önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének módosítását.

2017-12-01 09:42 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom