Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Kihelyezett üléssel zárta az évet az éghajlat-változási platform

A delegációt Borsó Tibor KEM Közgyűlési alelnök vezette. A tanulmányúton résztvevők első kézből ismerhették meg az Indiai Kulturális Központ és Biofarm  által megvalósított és jól működő ökológiai gazdálkodási formákat.  A környezeti elemeket fenntartható módon hasznosító és a megváltozott körülményekhez alkalmazkodó gazdálkodási formák, így  a klímaváltozás mérséklését eredményező energetikai, tájhasználati, víz-és erdő-gazdálkodási illetve növény-és állattenyésztési technológiák megismerése összhangban van a megyei éghajlat-változási platform küldetésével. 

A Krisna Közösség által megvalósított jó gyakorlatokat a megyei önkormányzat szeretné minél szélesebb körben megismertetni, így a tanulmányútra a projektbe bevont partnereit is meghívta (klíma platform tagok mellett környezetvédelmi tevékenységet végző civil szervezetek, vállalkozások, intézmények). A megye célja, hogy az itt megszerzett ismereteket "hazai" környezetben is hasznosítani tudják, egyes gazdálkodási formák megvalósításával vagy azok népszerűsítésével.

A program része volt még a Tolna megyei jó gyakorlatok megismerése illetve a kihelyezett platformülés is. A kihelyezett platformülésen jóváhagyták Nyergesújfalu város csatlakozását a klíma platformhoz illetve elfogadásra javasolták a megyei közgyűlés felé a megyei klímastratégiát is. Az ülésen Hummel Rudolf projektmenedzser beszámolt a projekt végrehajtásáról, Szokolai Brigitta titkársági menedzser pedig a nemzetközi jó gyakorlatokról tartott előadást. A platform titkárság ismertette a 2018-as évre tervezett tevékenységeit is.

2017-12-06 11:28 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom