Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Közel egymillió turista Esztergomban – Országos turisztikai konferencia

A csütörtöki nyitórendezvényen Romanek Etelka köszöntötte a résztvevőket, aki többek között elmondta, az idegenforgalom erősíti a népek közötti szolidaritás, barátság érzését, ahogy ezt Esztergomban is tapasztalják az éves szinten közel egymillió turista kapcsán. Kiemelte, Esztergomban egyedülálló fejlesztéssorozat indult: a kormányzatnak köszönhetően számos ponton valósulnak meg beruházások, fejlesztések, rekonstrukciós munkálatok.

Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében elmondta, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke 2011-ben maga kezdeményezte a térségi TDM szervezet – a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft- létrehozását.
„Térségi TDM szervezetünk hét éves megalakulása óta számos feladatot lát el és mára meghatározó tényezővé vált megyénk turisztikai életében. Mind a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, mind a megyénkben lévő turisztikai szervezetek és szolgáltatók azon dolgoznak, hogy a megyénkbe látogató turisták jól érezzék magukat, és a több napos itt tartózkodásuk során felfedezzék megyénk ezeréves értékeit” – mondta. „Továbbra is célunk, egy komplex turisztikai kínálat összeállítása, közös idegenforgalmi termékek és promóciók kialakítása. Ebben jelentős szerepet játszhat a 2014-ben bevezetett Duna-Gerecse turisztikai kártya, mely összeköti az egyes, elkülönülten működő vállalkozásokat és turisztikai szolgáltatókat” – tette hozzá.

„A Dunakanyar kiemelt turisztikai térség nagy lehetőséget kínál mind a helyi mind a térségi TDM szervezetünk számára, így ezúton is szeretném felajánlani az együttműködésünket a Magyar Turisztikai Ügynökség felé, hiszen minden programot könnyebb úgy megvalósítani, ha a kiemelt térségek alatt egy stabil középszint támaszként, koordináló erőként segít” – zárta szavait.

A házigazda helyi TDM nevében Szekeresné Czinege Erzsébet, az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke tartott előadást. A nap további részében több előadás is elhangzott, így például az Esztergom és környékén történő aktív turizmusról, a TDM-ek országos szervezeti rendszeréről, a turizmusirányításról, a minőségmenedzselésről, a természetjárás régi és új távlatairól és a Kisfaludy-turisztikai fejlesztési program nyújtotta lehetőségekről.

Pénteken a Szent Adalbert Központban folytatódott a konferencia, melyek során többek között a Google Magyarországról, a Youtube megjelenésekről, a szállás(pont)hu fókuszán keresztül vizsgált turisztikai trendekről, a filmes tévés megjelenésekről és az e-mail marketing kulisszatitkairól is hallhattak a résztvevők.

2017-12-06 11:33 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom