Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


A doni hősökre emlékeztünk Bajnán

Január végén országszerte megemlékezéseket tartottak a doni katasztrófa 75.évfordulója alkalmából. Bajnán is megemlékezésre került sor, a Magyar Tartalékosok Szövetségével együtt koszorúzással, gyertyagyújtással és főhajtással tisztelegtünk a hősi halált halt, eltűnt és áldozatul esett magyar katonák emléke előtt.

A szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban hetvenöt éve, 1943. január 12-én indította meg támadását, amelynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét. A doni veszteségekről nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A 2. magyar hadsereg anyagi veszteségei mintegy 70 százalékosak voltak, az emberveszteségét 93 500 főre, más források 120 ezerre, illetve 148 ezerre teszik, az elesettek, megsebesültek és fogságba kerültek pontos száma sem ismert.

A koszorúzáson megemlékező beszédet tartott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, illetve Nyíri János, akinek édesapja megjárta a Don-kanyart, majd a hősök szobránál koszorút helyeztek el többek között Pallagi Tibor polgármester és Steindl Balázs a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnökének társaságában.

2018-01-31 11:03 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom