Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Márciusi közgyűlés

Elsőként a két ülés közötti időszak legfontosabb eseményeiről szóló beszámolót tárgyalta a közgyűlés. Pengő Julianna főépítész asszony a SacraVelo pályázattal kapcsolatos aktuális tudnivalókról számolt be a jelenlévőknek. Elhangzott, a 4 megye összefogásával megvalósuló projekthez a tavalyi évben elkészítettük, és átadtuk a projektvezető Győr-Moson-Sopron megye részére a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat, és előkészítettük a megyénkben érintett 36 településsel megkötendő együttműködési megállapodásokat is.

Ezt követően szó esett a területrendezési terv módosításáról is. A tavalyi évben támogatási szerződést kötöttünk a Miniszterelnökséggel, melynek keretében 20 millió forint összegű forrást biztosítanak ehhez.
A második napirendi pontnál a Megyei Értéktár munkájáról számolt be Dr. Veres Zoltán megyei jegyző. Elhangzott, 2017. II. félévében kétszer ülésezett a Bizottság, az üléseken összesen 20 értéket fogadtak el. A HUNG-2017 pályázatnak köszönhetően került megrendezésre decemberben az Értékeink a középpontban című nagyszabású rendezvény, melynek keretében Nemzetiségi Találkozóra, Értéktár kiállításra, valamint a megyei díjak átadására is sor került.

A képviselők ezután elfogadták a Komárom-Esztergom Megyei Klímastratégia és a megyei éghajlat-változási platform 2018-19 évre vonatkozó munkatervét, majd a 2017. évi költségvetési rendelet módosítását is. A 2018. évi költségvetési rendelet megalkotása című napirendnél a képviselők úgy döntöttek, magasabb jutalomösszeget állapítanak meg a pénzjutalommal járó díjakért, valamint módosítják a szakmai és a megyéért díj után járó jutalom összegét is.

A továbbiakban a megyei közgyűlés 2018. évi munkatervének megállapítására és elfogadására is sor került, majd Petrik Erika projektmenedzser az EFOP -1.6.3-17-2017-00008 azonosítószámú „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” című projektet mutatta be a képviselőknek, akik elfogadták az ezzel kapcsolatos határozatokat.

A képviselők jóváhagyták a megyei területi nemzetiségi önkormányzatokkal való megállapodást, illetve az önkormányzat 2018. évi közbeszerzési tervét és döntöttek a nyári és téli igazgatási szünet tárgyában is.

2018-03-02 09:08 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom