Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Magas hozzáadott érték és versenyképes gazdaság
elkészült megyeszékhelyünk integrált településfejlesztési stratégiája

A 2014-2020-as új uniós fejlesztési időszak tervezése már a végéhez közeledik.

2014-07-22 14:21 -=Tovább=-


Helyből helyit nemcsak helyieknek
tovább folytatódott az agrár projektgyűjtés megyénkben

Újabb agrárvállalkozások felkeresésével tovább folytatódott az a nagyszabású projektgyűjtő munka, amit a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának munkatársai végeznek Komárom-Esztergom megyében.

2014-07-17 12:04 -=Tovább=-


Újabb üzemlátogatások, újabb projektek
eredményes volt a megyei agrár projektgyűjtés következő állomása

Újabb agrárvállalkozások felkeresésével tovább folytatódott az a nagyszabású projektgyűjtő munka, amit a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága munkatársai végeznek Komárom-Esztergom megyében.

2014-07-08 13:43 -=Tovább=-


A jó példa követendő

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei Igazgatóságának kezdeményezésére július 2-án szerdán a Vértes Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület irodahelyiségében ültek össze a megye LEADER szervezetei és a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat képviselője, hogy tapasztalatokat cseréljenek.

2014-07-08 13:28 -=Tovább=-


Települések az energiaforradalom sodrában

Ezzel a címmel tartott konferenciával adott hathatós választ a XXI. századi energetikai kihívásokra az Ister-Granum EGTC az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola dísztermében. A szépszámú hazai és szlovák szakember részvételével lezajlott rendezvényen megismerhettük az Ister-Granum EGTC környezetgazdálkodással kapcsolatos elképzeléseit is. Mint ismert a szervezet 2008-ban már elkészített egy környezetgazdálkodási tanulmányt, sőt Máriahalom és a felvidéki Zselíz településekre egy energiaügynökség felállítását is javasolta.

2014-06-27 09:55 -=Tovább=-


Jó példa a határon átnyúló gazdasági együttműködésre

Az Ister-Granum EGTC által megálmodott és integrált gazdasági-logisztikai övezetnek is nevezett határon átnyúló együttműködés már a gyakorlatban is elindult. A két éve megkezdett gazdasági együttműködés most már hivatalosan is a gyakorlati szakaszba lépett. A Határon Átnyúló Együttműködések Közép-Európai Segítő Szolgálata (CESCI) által is segített fejlesztési programcsomag több mint 20 projektből áll, első látványos eleme pedig az a teherkomp beruházás, aminek kivitelezése még júniusban elindul így várhatóan 2015 júniusában már meg is kezdi működését, élő kapcsolatot teremtve a magyarországi ipari övezetek és a kitűnő szlovákiai logisztikai adottságok között.

2014-06-27 09:53 -=Tovább=-


Megkezdődött a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Program társadalmasítása

Kisbéren a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület székhelyén indult útjára a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Program keretében készítendő stratégiai és operatív program társadalmasítása. A szervező Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elsőként a komáromi és kisbéri járás képviselőivel ismertette a program részleteit. A program prioritásait a kivitelezést elnyerő Város-Teampannon Kft - Mapi Zrt. konzorcium képviseletében Szántó Katalin vezető tervező ismertette. A fórum keretében a részvevők megismerhették az egyes prioritásokhoz rendelt konkrét fejlesztéseket is, amiket a megye az elmúlt időszakban lezárult megyei projektgyűjtés során gyűjtött össze.

2014-06-24 09:22 -=Tovább=-


Ülésezett a Konvergencia Regionális Fejlesztési Programok Monitoring Bizottsága

2014. június 11-én Gödöllőn a Grassalkovich Kastély dísztermében tartotta soros ülését a Konvergencia Regionális Fejlesztési Programok Monitoring Bizottsága. Az ülésen elfogadásra került az előző ülés jegyzőkönyve mellett a Bizottság új ügyrendje is. Tájékoztatás hangzott el a fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításáról, az egyes operatív programok készülségéről és a Regionális Monitoring Albizottságok előző időszakban végzett tevékenységéről.

2014-06-24 09:10 -=Tovább=-


Ülésezett a Megyei Terület-és Vidékfejlesztési Kollégium

Megkezdődött a megyei stratégiai és operatív program társadalmasítása, intelligens szakosodási stratégia készül a Közép-dunántúli régióra

2014-06-10 16:52 -=Tovább=-


Fókuszban a megyei agrárfejlesztések
a megye első kézből, helyszíni bejárások útján  szerez információt az ágazatról

A múlt héten kezdődött és a következő hetekben is folyik az a nagyszabású projektgyűjtő munka, amit a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága munkatársai végeznek Komárom-Esztergom megyében.

2014-06-10 16:50 -=Tovább=-


<< Előző oldal Következő oldal >>

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom