Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Példaértékű összefogás a pályaválasztás megsegítésére Komárom-Esztergom megyében
Valós szükséglet hívta életre a társszervezetek összefogását

A Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által elindított műhelymunka példa nélkülinek számít. Hazánkban ugyanis még nem volt eset arra, hogy a pályaválasztási feladatokat összekapcsolják a pályaorientációs tevékenységekkel is. Megyénk e területen érintett társzervezeteinek ezzel a lépéssel az volt a céljuk, hogy egyrészt felszámolják a párhuzamosságokat másrészt pedig egymás tevékenységét megismerve, a közös kapcsolódási pontokat felkutatva a jövőben már egymást erősítve végezzék szakmai tevékenységüket.

2014-02-26 10:04 -=Tovább=-


Tovább folyik a megyei tervezés, fókuszban a vidék felzárkóztatása
a megyei stratégiai és operatív program prioritásaival ismerkedtek a LEADER H

2014. február 19-én szerdán a Megyeházán került sor arra a szakmai tanácskozásra, amire megyénk LEADER Helyi Akciócsoportjai  és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense is meghívást kapott. A kötetlen szakmai tanácskozáson valamennyi meghívott fél részt vett. A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösséget Schamberger Dóra mb. Munkaszervezet-vezető, a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesületet Mecseki Melinda Munkaszervezet-vezető, míg a Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet Szijjártó Dávid Munkaszervezet-vezető képviselte. A részvevőknek Petrikné Molnár Erika a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal mb. főosztályvezetője mutatta be a megyei stratégiai és operatív program prioritásait illetve az azokhoz tervezett intézkedéseket.

2014-02-26 09:09 -=Tovább=-


Megyei agrárfórumon ismertették
Komárom-Esztergom megye új fejlesztési terveit

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei Igazgatósága tartott nagyszabású fórumot Tatán az Edzőtáborban a megyében működő gazdálkodóknak. Az eseményen előadást tartott az agráriumot érintő aktualitásokról Czerván József a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Elhangzott, hogy 2015-től működő új támogatási rendszerben kötelező elemként megjelenik a környezetvédelmi szempontok érvényesítése, az úgynevezett zöldítés.

2014-02-26 09:04 -=Tovább=-


A megye kulcsszerepet szán a városhálózati csomópontra
Bemutatták a stratégiai és operatív program prioritásait

A megyei tervezés újabb mérföldkövéhez érkezett. A megyei fejlesztéseket 2030-ig meghatározó területfejlesztési koncepciót 2014. február 27-én fogadja el a megyei közgyűlés. Időközben azonban már megkezdődött a programozási munka is. Gőzerővel készül a megyei Stratégiai és Operatív Program.

2014-02-26 09:01 -=Tovább=-


Rendhagyó kistérségi ülés volt Tatán
Bemutatták a formálódó megyei stratégiai és operatív programot

Rendhagyó kistérségi ülésre került sor Tatán. A Tata, Kocs, Naszály, Dunaalmás, Neszmély települések részvételével zajló tanácskozás egyetlen napirendje a most készülő megyei stratégiai és operatív program volt. A Megyei Önkormányzati Hivatal képviselői és a megyei tervezésben résztvevő tervezők tartalmas előadásokkal készültek. Részletesen ismertették a már elkészült megyei területfejlesztési koncepció stratégiai irányait, céljait, majd kitértek az előttünk álló 2014-2020-as új EU-s költségvetési időszakra is.

2014-02-18 12:19 -=Tovább=-


A vidékfejlesztés aktuális kérdéseiről egyeztettek
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága volt a helyszíne a taná

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensének Mocsi Ádámnak a meghívására 2014. február 7 - én pénteken Tatán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Komárom-Esztergom megyei Igazgatóságának tatai irodájában egyeztetettek megyénk LEADER Helyi Akciócsoportjai, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Házigazda Agrárkamara szakemberei. A találkozó apropóját a megyei területfejlesztési program aktuális feladatai továbbá a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó, a Helyi Fejlesztési Stratégiákhoz kapcsolódó tervezési terület előzetes elismeréséről szóló Irányító hatósági közlemény megjelenése szolgáltatták.

2014-02-11 09:45 -=Tovább=-


A fejlesztési koncepciókról egyezetett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye

A két megye fejlesztési koncepcióját egyezették 2014. január 31-én pénteken Győrben a Megyeházán, amelyen részt vett Győr-Moson Sopron Megyei Önkormányzat és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Hivatalának munkatársai mellett Horning Rudolfné Komárom város alpolgármestere, Nagyszombat, Pozsony megye és Nyitra megye önkormányzatainak képviselői, továbbá a CESCI főtitkára.  Első napirendi pontként a 2014-2020 közötti Magyar - Szlovák határ-menti együttműködési Program tervezésében résztvevő CESCI főtitkárától hangzott el tájékoztató a program jelenlegi állásáról.

2014-02-06 16:13 -=Tovább=-


Célegyenesbe érkezett a megyei tervezés

Széleskörű társadalmasítás mellett zajlik a megyei célok forintra váltása A megyei tervezés újabb mérföldkövéhez érkezett. A megyei fejlesztéseket 2030-ig meghatározó területfejlesztési koncepciót már korábban elfogadta a megyei közgyűlés. Így tett a megyei jogú város Tatabánya Önkormányzata is.

2014-02-05 13:35 -=Tovább=-


Tatabánya MJV Önkormányzata egyetért a megyei területfejlesztési koncepcióval

Egyhangú egyetértéséről biztosította 2014. január 29-i döntésével Tatabánya MJ Város Önkormányzata az elkészült megyei területfejlesztési koncepciót, a pénzügyi, valamint a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság előzetes véleményének kikérése mellett.

2014-02-03 10:50 -=Tovább=-


Gazdasági évadnyitó a kamarában
Popovics György közgyűlési elnök előadóként vett részt a tanácskozáson

Gazdasági évnyitót tartottak csütörtökön a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában. Juhász József megyei elnök, majd dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket.

2014-02-03 09:48 -=Tovább=-


<< Előző oldal Következő oldal >>

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom