Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Uniós támogatásból készül el a megye 2014-2020 közötti időszakra szóló gazdaságfejlesztési programja, és a várostérségek integrált programjai
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 90 millió forint uniós támogatást nyert az ÁROP-1.2-11/A-2013 kódszámú „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
2013-12-18 16:10 -=Tovább=-


Vidékfejlesztési Fórumot tartottak Bábolnán
Többletforrások érkeztek a bakonyaljai LEADER csoporthoz

A Bakonyalja-Kisalföld kapuja vidékfejlesztési Egyesület 5 éves fennállása alkalmából 2013. december 10-11-én nagyszabású konferenciasorozatot rendezett. Az eseménysorozat első napjára Bábolnán került sor. A rendezvényt Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Beszédében elismeréssel szólt a megyében működő LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) tevékenységéről. Kiemelte, hogy szinte nincs a megyében olyan vidéki település, ahova ne jutott volna fejlesztési forrás.

2013-12-16 16:08 -=Tovább=-


Projektindító konferenciát tartott a megyei önkormányzat

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 90 millió forint uniós támogatást nyert a „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projektet egy konferenciával indították, melyet a megyeházán tartottak december 12-én.

2013-12-13 13:22 -=Tovább=-


Több ezer új munkahely, stratégiai megállapodások és befektetőbarát településekért program
eredményes évet zárt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2

2013. december 6-án a tatai Old Lake Golf Hotel konferenciatermébe várta potenciális partnereit a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (a továbbiakban: HITA). A tanácskozás résztvevőit a HITA képviseletében Galambos Judit a HITA Belföldi Regionális Hálózati Főosztályának főosztályvezetője köszöntötte, aki részletesen szólt az általa képviselt szervezet 2013 évi működéséről. A tájékoztatóból megtudhattuk, hogy a HITA 2011-ben jött létre és a Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Államtitkárságának irányítása alatt működik  Állományi létszáma 150 fő, ebből 130 fő szakmai területen dolgozik.

2013-12-09 11:46 -=Tovább=-


Regionális Vidékfejlesztési Fórumot tartottak megyénkben
Megalakult a LEADER Egyesületek Szövetsége

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség adott otthont 2013. december 2-án a LEADER Helyi Akciócsoportok (a továbbiakban: HACS) regionális értekezletének. A helyszín a Komárom-Esztergom megyei Baj község volt, ezen belül pedig a felújított Közösségi ház szolgált helyszínéül a vidékfejlesztési szakemberek tanácskozásának. A Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében működő szervezetek részvételével zajló fórum nagy érdeklődés mellett zajlott, hiszen mind a 14 HACS képviseltette magát.

2013-12-09 11:44 -=Tovább=-


Szentkereszt vajdaság – a nemzetközi együttműködés regionális színtere
Lengyelországban járt Simon Géza, a megyei közgyűlés alelnöke

„Szentkereszt vajdaság nemzetközi együttműködési platformja – a nemzetközi együttműködés regionális modellje” címmel rendezett konferenciát lengyelországi testvérmegyénk, melynek feladata a helyi önkormányzatok és civil szervezetek szerepének erősítése és összehangolása volt Lengyelország külpolitikáját illetően.
A regionális színt koordináló szerepét megerősítő konferencián megyénket Simon Géza, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Andrássy Zsuzsanna, a Rába – Duna – Vág ETT titkára képviselte. A konferenciát megelőzően küldöttségünket fogadta Adam Jarubas, Szentkereszt vajdaság marsallja, aki áttekintést nyújtott a vajdaság aktuális helyzetéről, különös tekintettel a területfejlesztési, beruházási és innovációs stratégiáinak kidolgozására, feltárva a további együttműködés lehetőségeit.

2013-11-21 10:33 -=Tovább=-


90 M Ft uniós támogatást nyert a megyei önkormányzat

A megyei fejlesztéspolitika tervezésének finanszírozására elnyert támogatásból többek között
elkészül a megye 2030-ig szóló területfejlesztési koncepciója, és a 2020-ig szóló gazdaságfejlesztési programja.
2013-11-20 10:51 -=Tovább=-


Brüsszelben járt a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat delegációja

Andrássy Zsuzsanna a Ráb-Duna-Vág EGTC menedzserének szervezésében egy héttagú delegáció képviselte megyénket a „Nyílt napok 2013 Brüsszel: régiók és városok európai hete” rendezvényen 2013. október 7-10. között az Európai Unió fővárosában.

2013-10-14 08:37 -=Tovább=-


<< Előző oldal

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom