Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Uniós támogatásból készül el a megye 2014-2020 közötti időszakra szóló gazdaságfejlesztési programja, és a várostérségek integrált programjai

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 90 millió forint uniós támogatást nyert az ÁROP-1.2-11/A-2013 kódszámú „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás segítségével elkészülnek azok a fejlesztési programok, amelyek a megye gazdaságának versenyképességét, és a városok és térségük együttes fejlesztését szolgálják majd a 2014-2020 közötti időszakban.

2012. január 1-vel a megyei önkormányzatok a letéteményesei a megyei szintű terület- és vidékfejlesztési politika kialakításának és megvalósításának. Ennek első állomásaként elkészült a megye jövőképét és hosszú távú területfejlesztési célkitűzéseit rögzítő megyei területfejlesztési koncepció.

Az elnyert uniós támogatásnak köszönhetően most folytatódhat a tervező munka és 2014. szeptember 30 - ig elkészül a 2014-2020 közötti időszakra szóló megyei gazdaságfejlesztési program és a 12 várostérség fejlesztési programja. A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatást növelő, valamint a kapcsolódó és a célkitűzéseket segítő társadalmi-, infrastrukturális- és környezeti fejlesztéseket szolgáló programok megvalósítását a Terület és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja majd, amelyből közel 30 Mrd Ft uniós támogatás várható a megye gazdasági és civil szervezetei, önkormányzatai számára. A programozás során a megyei önkormányzat számít minden területfejlesztésben érdekelt véleményére, javaslatára. A tervezési munkáról bővebb információt a www.kemoh.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Név/cím: dr. Péntek Péter főjegyző,

Petrikné Molnár Erika osztályvezető

Telefon: 34-517-100;

Fax: 34/311-690

Email: fojegyzo@kemoh.hu; petrikne.erika@kemoh.hu

2013-12-18 16:10 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom