Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Gazdasági évadnyitó a kamarában
Popovics György közgyűlési elnök előadóként vett részt a tanácskozáson

Gazdasági évnyitót tartottak csütörtökön a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában. Juhász József megyei elnök, majd dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt elemezte, hol tartunk a válságban és miért. Sorolta a lényeges strukturális reformokat: teljesítményközpontú adózás, a foglalkoztatás szabályozása, a segélyezés és a nyugdíjrendszer átalakítása, a gyermekvállalás ösztönzése, oktatás, közigazgatás, igazságszolgáltatás, versenyszabályozás, energiapolitika, a kamara mint gazdasági önkormányzat megerősítése. „Az úton végig kell menni!” - szögezte le.
 Az elnök szerint tudnunk kell olyan, hosszú távon sikeres gazdaságpolitikát kialakítani, amely választ ad a hihetetlen technikai fejlődés kihívásaira, hiszen újabb ipari forradalom, vagy annál több zajlik, amikor 3D-s nyomtatóval készülnek cipők vagy éppen vadászrepülőkhöz alkatrészek.
Völner Pál hangsúlyozta, a kamarának fontos szerepet kell vállalni abban, hogy a kis- és középvállalkozásoknak is érdemes legyen pályázni a következő hétéves európai uniós ciklusban. A szomszéd országokra is figyelni kell, ha piacokat akar szerezni vagy megtartani valaki. Csak szellemi innovációval lehet talpon maradni, előbbre lépni, ezt várja a kormány a vállalkozóktól - tette hozzá az államtitkár.
Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott a közigazgatás átalakulásáról tartott előadásában kiemelte, hogy szemléletváltás történt az utóbbi években. Egyszerűsödtek az eljárások, rövidültek az ügyintézési határidők, ugyanakkor hosszabbodott a nyitva tartás, így ügyfélközpontúbbá váltak a szakigazgatási szervek.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy szűkebb hazánk önkormányzata összekötő kapocs lett a kormányzat és a települések között a terület- és vidékfejlesztésben. Az óhaj, hogy a megye mint középszint megerősödjön, valóra válhat a következő évek során.

2014-02-03 09:48 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom