Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Tovább folyik a megyei tervezés, fókuszban a vidék felzárkóztatása
a megyei stratégiai és operatív program prioritásaival ismerkedtek a LEADER H

2014. február 19-én szerdán a Megyeházán került sor arra a szakmai tanácskozásra, amire megyénk LEADER Helyi Akciócsoportjai  és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense is meghívást kapott. A kötetlen szakmai tanácskozáson valamennyi meghívott fél részt vett. A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösséget Schamberger Dóra mb. Munkaszervezet-vezető, a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesületet Mecseki Melinda Munkaszervezet-vezető, míg a Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesületet Szijjártó Dávid Munkaszervezet-vezető képviselte. A részvevőknek Petrikné Molnár Erika a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal mb. főosztályvezetője mutatta be a megyei stratégiai és operatív program prioritásait illetve az azokhoz tervezett intézkedéseket. Az egyeztetés hangsúlyos területei voltak a megyei agrárágazat és a vidéki területek felzárkóztatását célzó prioritások ismertetése. Így többek között szó esett a kisalföldi agrárgazdasági és élelmiszeripari vertikum megerősítéséről, az Által-ér komplex tájgazdálkodási és turisztikai programjáról, a Gerecse natúrpark fejlesztési lehetőségeiről és a vidéki gazdaság megerősítéséről is.
A Vidékfejlesztési Program aktualitásairól és a program tervezésében közreműködő Helyi Közösség és Társadalmi Kohézió munkacsoport munkájáról Hummel Rudolf osztályvezető számolt be. Kiemelte, hogy hogy 2015. év végéig az újonnan megalakuló, valamint a 2007-2013-as programozási időszakban tevékenykedő Helyi Akciócsoportok (HACS) párhuzamosan fognak működni, mivel egyszerre kell lezárni a 2007-2013 közötti időszak programját és elindítani a 2014-2020-as programot. A 2014-2020-as időszakra vonatkozóan az érintett szervezetek HACS-ként történő elismerése és a területükre készítendő Helyi Fejlesztési Stratégia elfogadása 2015. elejére várható. A Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési terület (HFS tervezési terület) előzetes elismerése iránti kérelmet 2014. március 5-ig lehet benyújtani.
A jelenlévő LEADER HACS-ok felajánlották a segítségüket, hogy az egyes megyei prioritásokhoz tartozó intézkedések projektekkel való feltöltésében – helyismeretüknél fogva – közreműködnek majd, elősegítve hogy minél több fejlesztési igény kerüljön a tervezők látókörébe. A részvevők megállapodtak abban, hogy a tervezési munka következő mérföldkövénél ismét egyeztetnek egymással.

2014-02-26 09:09 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom