Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Komárom-Esztergom megye 35 milliárd forint forráshoz juthat 2020-ig a területfejlesztési programokból
Sajtótájékoztatót tartottak a megyei kereskedelmi és iparkamarában a megyét érintő gazdaságfejlesztési lehetőségekről.    Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elkészítette terület- és településfejlesztési programját, melyekből 2020-ig összesen 35,4milliárd forinthoz juthat a térség - mondta a megyei közgyűlés elnöke szerdán a megyei kamarában rendezett sajtótájékoztatón, melyen részt vettek a térség fideszes országgyűlési képviselő-jelöltjei.
        Popovics György elmondta, a fejlesztési forrásokból Tatabánya 7,5milliárd forinttal részesedik, a nagyobb városok környéke 14,5milliárd forint forrásra számíthat, a megye többi térsége 13,3 milliárd forinthoz juthat.
        Bencsik János, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatóhelyettese, Tata és Tatabánya körzetének képviselő-jelöltje tájékoztatása szerint Tatabánya már döntött arról, hogy a kormányzati adósságátvállalás után felszabaduló források 50 százalékát a gazdaságfejlesztést szolgáló infrastruktúra építésére fordítják,valamint kis- és középvállalkozóknak kamatmentes hitelt nyújtó alapot létesítenek, három éven át, évi 100 millió forinttal.         A politikus ismertette, hogy Tata turisztikai vonzerejét szeretné erősíteni, Észak-Dunántúl ökoturisztikai központjaként. Hozzátette, elkészült az éghajlatváltozásra reagáló Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer, az adatbázisból kinyerhető eljárások kipróbálására a Tatai-medencét és Komárom-Esztergom megyét jelölték ki modellterületként.
        Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott, Oroszlány-Komáromtérségének országgyűlési képviselő-jelöltje rámutatott, hogy a megyetudatos gazdaságfejlesztéssel visszaszerezte a gazdasági válság előttipozícióit, így jó eséllyel indul a következő időszak forrásaiért folytatott versenyben.         A képviselő-jelölt kiemelte, a területfejlesztési koncepcióban az ipari központok mellett kiemelt figyelmet fordítottak a kistelepülések élhetővé tételére,olyan programok kidolgozására, mely számukra könnyíti meg a források lehívását.
        Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, Dorog-Esztergomkörzetének országgyűlési képviselő-jelöltje, jó döntésnek nevezte,hogy a régiós rendszer után újra megyékre lebontva vehetők igénybe a fejlesztési források és elmondta, a térség számára új lehetőségeket nyit, hogy a kormány kedden kiemelt járműipari központtá nyilvánította Tatabánya és Esztergom térségét.
        Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a kamara szakértői anyagok elkészítésével támogatta a terület- és településfejlesztési programok elkészítését. Háttértanulmányokat készíttettek többek között a vállalkozók innovációs potenciáljáról, a városok fejlesztési területkínálatáról, a népesség és foglalkoztatás várható alakulásáról.

   

2014-04-02 16:01 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom