Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Turisztikai együttműködések Komárom-Esztergom megyében

Komáromban a WF Szabadidőparkban találkoztak Komárom és Tata turisztikai szolgáltatói

2014. május 8.-án került sor a Komáromi Turisztikai Egyesület és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület tagjainak találkozójára, ahol a térségi TDM szervezet is bemutatkozott, valamint szó esett a 2014-2020-as EU programidőszakhoz kapcsolódó projektgyűjtésről is.

A Duna-Gerecse Nonprofit Kft. TDM menedzsere bemutatta a szervezet felépítését, működését és az aktuális KDOP-2.2.1/A-12-2012-0012 azonosító számú pályázat projektelemeit. Kiemelte, hogy a legfontosabb projektelemként számon tartott Duna-Gerecse Turisztikai Kedvezménykártya bevezetése folyamatban van, 2014. június 1-jétől elérhető lesz a térségbe érkező turisták számára. Felhívta a figyelmet arra, hogy elindult a térség turisztikai portálja, mely a www.duna-gerecse.hu címen érhető el.

Vidáné Aradi Nikolett a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal idegenforgalmi referense röviden elmondta, hogy a területfejlesztés immár a megyei önkormányzatok hatáskörébe tartozik és ehhez kapcsolódóan egyik fő feladatuk az ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0022 azonosító számú projekt keretében a megye területén megvalósítandó, uniós forrásokból finanszírozandó projektek generálása. Jelenleg több együttműködő szervezet bevonásával a 2014-2020-as időszakban megvalósítandó projektek összegyűjtése folyik a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint az ágazati operatív programok előkészítését segítve. Hangsúlyozta, hogy a turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódó projektjavaslatokra is nagyon számítanak és kérte a résztvevőket, hogy elképzeléseiket, ötleteiket kapcsán töltsenek ki projekt adatlapokat.  

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület szervezeti működését és projektjeit Berczelly Attila, elnök és Magyarics Gábor TDM menedzser mutatták be. Elmondták, hogy turisztikai egyesületük hatékonyságát és sikeres működését a tagság, a jól felkészült munkaszervezet és a város vezetésének együttműködésében látják.
A Komáromi Turisztikai Egyesület múltjáról, jelenéről és tervezett jövőbeni működéséről Pohlmüllner József TDM menedzser tájékoztatta a jelenlévőket. Elmondta, hogy kitűnő az együttműködés a megyében működő – a rendezvényen is megjelent - másik két TDM szervezettel. Mára kialakult a szervezetek között egy mindenki számára elfogadható és előnyös feladatmegosztás, amelynek révén mindhárom szervezet kialakítja sajátos arculatát, meghatározza tevékenységeinek jövőbeni prioritásait, egyéni célkitűzéseit és önállóan is próbálnak hatékonyan működni. Működésük során az egymás területét és a térséget érintő kérdésekben konstruktív szakmai konzultációk, egyeztetések révén – a közös érdekeknek megfelelően - kialakított irányvonalak mentén haladnak előre. A Komáromi Turisztikai Egyesületnek - korábbi, nem túl zökkenőmentes működéséből adódóan - még olyan szakmai célkitűzései is vannak, amiket tatai partnere már megvalósított. Az egyesület átalakult munkaszervezetének tevékenysége révén 1-2 hónapon belül színvonalas, modern, gyakorlatban is jól használható, új turisztikai honlapja lesz Komáromnak. Megemlítésre került a Magyar Limes Szövetséggel folytatott együttműködés, illetve a Komáromi Gyógyfürdő területén hamarosan berendezésre kerülő kihelyezett turisztikai információs pont működésének elindítása is.
A turisztikai szolgáltatók érdeklődő és aktív részvételt mutattak és szorgalmazták a fórum rendszeres megszervezését.

 

2014-05-23 08:42 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom