Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


A helyi termékek piacra jutását segítik

A helyben megtermelt és magas hozzáadott értékkel bíró élelmiszerek piacra segítését célozza meg az kezdeményezés, amit még nyáron indított útjára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei Igazgatósága, és ami most újabb mérföldkövéhez érkezett. A helyi termékek népszerűsítését és végső soron piacra jutását célzó együttműködés időközben már a megvalósítás szakaszába lépett.  Az Ister - Granum EGTC-nek köszönhetően Komárom-Esztergom megye már büszkélkedhet egy színvonalas gasztronómiai kiadvánnyal. A jó tapasztalatokat illik hasznosítani, így tettek megyénk szakemberei is, akik tanácskozásaikra meghívták esztergomi kollégáikat is.  A jó gondolatok hamar gazdára találtak, így Esztergom térségét követően a megye keleti pontjai is bemutatásra kerülhetnek, helyi termék fronton. A szakemberek a helyi termelők és termékeik bemutatása mellett egyéb érdekességek bemutatását is tervezik. A kamara a helyi termékfejlesztésben segítő partnerekre is talált, hiszen Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata, megyénk LEADER szervezetei és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense is segíti a munkát.
Az agrárkamara a közelmúltban fejezte be azt a nagyszabású kutatómunkát, amelynek keretében valamennyi működő termelői piacot és családi gazdálkodást felmért, így kellő rálátással rendelkezik a területen. Reméljük, hogy az új kiadványt hamarosan már kézbe is vehetjük. A helyi termékek számbavétele és rendszerezése mindenesetre már javában tart.
A most készülő Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési program kiemelten foglalkozik a helyi termékfejlesztéssel. A megyék bevonásával készülő Terület-és Településfejlesztési Program (TOP) várhatóan támogatni fogja majd a termelői piacok infrastrukturális kialakítását, fejlesztését, így a következő hét évben újabb piacok nyílhatnak és újulhatnak meg, még közelebb hozva egymáshoz a termelőt és fogyasztót.


 

2014-09-12 14:47 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom