Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Közlekedési szakemberek egyeztettek a megyeházán
Munkacsoport alakul a 2014-2020-as közlekedésfejlesztési projektek kiválasztására

A 2014-2020-as új uniós fejlesztési időszak tervezése már a végéhez közeledik. Ennek jegyében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat már elkészítette és széles körűen egyeztette a 2014-2020 közötti időszakra szóló megyei Területfejlesztési Stratégiai és Operatív Programot.

A megyei önkormányzat feladata, hogy a számára rendelkezésre álló mintegy 27 milliárd Ft uniós forrás felhasználására integrált területi programot, azon belül gazdasági és településfejlesztési projektcsomagokat állítson össze, konkrét projektek megnevezésével. A projektcsomagok összeállítását intenzív projektgyűjtés előzte meg. A munkát a Hivatal munkatársai és a tervezést végző Város - Teamponnon Kft.- Mapi Zrt. konzorcium munkatársai mellett a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség illetve az érintett Kamarák is segítették. A tervezési munkát a 1.2.11/A-2013-2013-022 kódszámú ÁROP-os pályázatnak köszönhetően uniós források is segítik.

 A több mint 1200 projekt között számos közlekedésfejlesztési beruházás is szerepel. A beérkezett közlekedésfejlesztési projektek szakmai értékelése, a prioritások és a kiválasztási szempontok meghatározása már elkezdődött. A munkát a jövőben egy a megye közlekedési helyzetét, adottságait jól ismerő szakemberekből álló közlekedési munkacsoport is segíti majd. A tárgyban a szakemberek 2014. szeptember 19-én a Megyeházán már egyeztették javaslataikat. A tanácskozáson Barabás Zsolt a Magyar Közút NKFT igazgatója és a Partner Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője Komjáthy László mellett Gyetvai Márton a Város - Teampannon Kft. tervezője is részt vett. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatalt Petrikné Molnár Erika főosztályvezető és Pengő Julianna főépítész illetve Hummel Rudolf osztályvezető képviselték.

 

2014-09-29 07:49 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom