Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


A készülő S3 stratégia a társadalmi egyeztetés szakaszába lépett
Számítunk a véleményére! Társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia tervezete
A 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft EU által társfinanszírozott támogatást költhet el. A támogatások folyósításának egyik feltétele, hogy az egyes területi egységek gazdasági és kutatási területeken szakosodjanak, mely irányokat nemzeti intelligens szakosodási stratégiába (röviden: S3) szükséges foglalni. Magyarország S3 tervezési folyamatait a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálja. A stratégia készítés fontos része, hogy a munkába a helyi gazdaság, társadalom képviselői az S3 tervezet véleményezésével is bekapcsolódjanak.
2014. szeptember 9-én megyénkben is megrendezésre került egy workshop a megye fejlesztési irányainak meghatározása érdekében. Ezen első fordulóban részt vettek javaslatai (országosan 497 megfogalmazott specializációs irány), valamint az online kérdőívek eredményei alapján szakértők összesítették a nemzeti fejlesztési prioritásokat.
On-line véleményezés:
A helyi szereplők által kialakított irányok véleményezése érdekében megyénkben is bemutatásra került és kerül a stratégia tervezete. 2014. október 15-én (10:00 – 12:00) kerül sor a társadalmasítás 2. körére szervezett megyei rendezvényre a Megyeháza Dísztermében, melynek során lehetőség nyílik személyesen módosító javaslatokat tenni, illetve online felületen is megküldhetők az észrevételek 2014. október 17-ig az s3magyarorszag.hu oldalon, ahonnan a stratégia anyaga is letölthető.
A stratégia egyeztetésen való részvételi szándékát kérjük 2014. október 13-áig a hivatal@kemkh.hu e-mail címen jelezni szíveskedjék, illetve véleményét online formában is megküldheti az s3magyarorszag.hu oldalon 2014. október 17-e 12:00 óriáig. 
A beérkező adatok alapján véglegesített stratégia várhatóan november közepére készül el.
2014-10-14 06:46 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom