Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Pályaválasztás előtt

Csaknem 60 kiállító várta a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a november második hétvégéjén megrendezett megyei pályaválasztási kiállításon.

2016-11-15 09:26 -=Tovább=-


Szupergyors internet a megyében is

A Szupergyors Internet Program keretében megvalósuló hazai szélessáv-fejlesztésekről tartottak konzultációt szerdán, a tatabányai polgármesteri hivatalban.  Ha a fejlesztés megvalósul, Magyarország dobogós helyre kerülhet Európában a vezetékes internet elérésében – mondta az eseményen Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

2016-11-03 09:54 -=Tovább=-


Együttműködés, fejlődés, kulináris élvezetek

Ezek voltak az I. Térségi Gasztronómiai Találkozó kulcsszavai. A kézműves ételek, termékek készítői és a térség polgármesterei a nyergesi Németh Pincében találkoztak a Dorog és Térsége Turizmus Egyesületnek köszönhetően.

2016-11-02 12:43 -=Tovább=-


Középtávú foglalkoztatási stratégia és akcióterv megyei fókusszal
Közmeghallgatást tartottak a Megyeházán

2016. október 27-én csütörtökön 11.30 órakor a Megyeházán közmeghallgatást tartott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. A téma az Önkormányzat által uniós fejlesztési forrásból megvalósítandó megyei foglalkoztatási paktum projektjét is megalapozó középtávú foglalkoztatási stratégia és akcióterv bemutatása volt.
Az eseményre a megyei közgyűlés ülését követően került sor. A közmeghallgatás megtartására is a rendes közgyűlés szabályai vonatkoznak, így ebben az esetben is feltététel volt a közgyűlés vonatkozásában a határozatképesség. Tekintettel, hogy a képviselők döntő többsége a közmeghallgatáson is részt vett, a közgyűlés határozatképes volt.

2016-10-28 11:42 -=Tovább=-


Októberi Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott a Komárom-Esztergom Megyei közgyűlés. Az ülés napirendjén öt pont szerepelt. Elsőként a két ülés közötti időszak fontosabb eseményeiről szóló tájékoztatót fogadták el egyhangú döntéssel a képviselők. A napirendi pont kapcsán képviselői kérdésre válaszolva Popovics György elnök, az Értéktár pályázattal kapcsolatban elmondta, hogy eredetileg 6 millió forintot nyert el a megyei önkormányzat, de a hatalmas túligénylés miatt 3 millió forintra csökkentették a támogatást. Ennek megfelelően kell átalakítani a projektelemeket, melyeknek legfőbb célja a fiatalok bevonása az értékmentő és teremtő munkába.

2016-10-28 11:39 -=Tovább=-


65 éves a Dömösi Szivárvány Óvoda

Október 21-én ünnepelte 65. születésnapját a festői környezetben található dömösi Szivárvány Óvoda - az ünnepségen egyúttal az Így Tedd Rá népi játék és néptánc- módszertani program referencia intézményévé is vált. Az ünnepi rendezvényen Orbán Miklósné, helyettesítő intézményvezető köszöntötte a vendégeket – köztük Popovics Györgyöt, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnökét és Herman Jenőné polgármesternőt - továbbá a szülőket, majd rövid beszédében összefoglalta az óvoda történetét és küldetését.

2016-10-24 11:16 -=Tovább=-


Színdarabbal emlékeztek Dorogon

Október 23-án, az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Dorog városa a művelődési ház színháztermében tartott ünnepi megemlékezést. A rendezvényen részt vett Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Titmann János, a város polgármestere is. A város első emberének ünnepi beszéde után Ébredés a sötétből címmel történelmi színdarabot láthattak a résztvevők. A színdarab rendezője, a Balázs Béla- díjas színház- és filmrendező a Zrínyi Alapiskola kórusának segítségével idézte fel az 52-től kezdődő eseményeket. A színdarab után a Hősök terén 23 szervezet helyezte el koszorúját a mécsesekkel körberakott ’56-os emlékkőnél

2016-10-24 11:13 -=Tovább=-


M E G H Í V Ó
A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés
KÖZMEGHALLGATÁST hirdet

Téma:Komárom-Esztergom megye középtávú Foglalkoztatási Stratégiája és Akcióterve

Időpont: 2016. október 27, csütörtök, 11 óra 30 perc
Helyszín:2800 Tatabánya, Fő tér 4. Megyeháza, I. emeleti Nagytanácsterem

2016-10-21 12:20 -=Tovább=-


Közös megyei projektek: középpontban az idegenforgalom támogatása

Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke október 18-án Pozsony megye elnökével, Pavol Frešoval, és a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökével egyeztetett a határon átnyúló projektek pályázati lehetőségeivel kapcsolatban.

2016-10-21 10:51 -=Tovább=-


Kitüntették a megye diáksportolóit

Harmadik alkalommal rendeztek díjátadó ünnepséget a tatai edzőtáborban – a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport Szövetség azokat a fiatalokat tüntette ki, akik a hivatalos diákolimpiai sportágakban az országos döntőkön1-3. helyezést értek el.

2016-10-20 08:51 -=Tovább=-


<< Előző oldal Következő oldal >>

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom