Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Együttműködés, fejlődés, kulináris élvezetek

Az eseményen a házigazda város polgármestere, Mihelik Magdolna üdvözölte a megjelenteket, ahogy tette Németh András, a mediterrán pince és közösségi tér tulajdonosa is.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta a turizmus jelentőségét. Elmondta, az összefogás azért is szükséges, hogy kialakuljon a Komárom-Esztergom megyei tudat az itt élőkben. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtt megalakított Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. – amelyhez a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület nemrégiben csatlakozott – célul tűzte ki azt is, hogy az átutazókat megyénkben tartják, intenzív, különleges programokat kínálnak számukra. Ehhez a stratégiához kiválóan illeszkednek a dorogi tervek, az aktív turizmus és a nemzetiségi hagyományok bemutatása.
Dankó József alpolgármester, a mentor önkormányzat, Dorog vezetősége nevében kiemelte, a kultúra és gasztronómia találkozása nem idegen tőlünk, amelynek régre nyúló hagyományai vannak városunkban: Dorog a középkorban az esztergomi királyok szakácsainak adott otthont. A kiváló rendezvények, az innovatív kezdeményezéseknek köszönhetően Dorog és térsége ismét felkerülhet a gasztro-kultúra térképére is.
Az egyesület új termékéről, a 2017 januárjától igénybe vehető Piknikkosár Programról Szekér Zoltán tartott előadást. Szólt a Dorog és térsége által kínált csomagokról, a Pilisi Túráról a barlangászatról, a síelés és wellness aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szolgáltatásairól.
Gyaraki Zoltán az egészségtudatos termékeket kínáló Áldomás programot ismertette a megjelenteknek.  Az Áldomás egyben egy közösségi márka és egy védjegyrendszer. Az életminőséget javító táplálkozás elvét szem előtt tartva, szigorú szakmai minősítő rendszerrel, Fogyasztóbarát Védjeggyel és egységes Áldomás márka arculattal rendelkezik.
Végül a termelők személyes beszélgetések keretében mutatták be ízletes termékeiket, a házi réteseket, a mézkülönlegességeket, a levedulaszörpöt, a Ludvai Anita műhelyéből kikerülő csokoládékat, hústermékeket és a térség finom borait, amelyekből bőséges kóstolót kaptak a vendégek.

2016-11-02 12:43 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom