Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Konferencia- és tornatermet adtak át Kömlődön

„Az egyházaknak nyújtott támogatás olyan befektetés, mely visszahat az egész országra és a közösségre” – mondta köszöntőjében Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere, aki kiemelte a helyi közösség hatalmas munkáját, mellyel tíz év alatt egy visszakapott romos iskolából indulva fogyatékos foglalkoztató és gondozó központot hoztak létre.
A református templomban tartott istentisztelet után Bogáth István polgármester ismertette az elmúlt tíz év eredményeit, majd köszöntőt mondott továbbá Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke is. Az ünnepi rendezvényen a meghívottak között volt és az elért eredményekhez gratulált Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke is.

Miután Auerné Böröczky Erzsébet hivatalosan is átvette az intézmény kulcsait, a gondozottak hálaadó énekével zárult a templomi esemény.  Ezt követően az épület udvarán leleplezték a Magyar Diakonisszák emlékére állított emlékoszlopot, ezzel is jelezve, hogy az intézményben dolgozók az egykori diakonisszák örököseiként végzik áldozatos munkájukat.
A nemzeti színű szalag átvágásával a lakók is birtokba vehették a felújított épületet, amely korábban az önkormányzat üresen álló főzőkonyhája volt. A településen 31 évig szolgáló lelkipásztorról elnevezett Kerényi Béla Református Diakóniai Intézményekben 43 embert foglalkoztatnak, 12 gondozott lakóotthonban él. Ezentúl az épületben végzik majd a gondozottak rehabilitációs testnevelését, valamint itt kaptak javítóbázist az intézmény járművei, melyekkel a támogató szolgálatot látják el.

2016-11-15 10:25 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom