Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


20 éves a KEM Mérnöki Kamara

A rendezvényre meghívást kapott többek között Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Megyei kormánymegbízott, Barsiné dr. Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, dr. Hajtó Ödön, az Országos Kamara alapító elnöke, dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere, dr. Veres Zoltán megyei jegyző, illetve dr. Szalay Zoltán, a Tatai Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese is.
Az eseménynek az Edutus Főiskola két épülete adott helyet. Először az intézmény műszaki laborját tekintették meg a résztvevők, majd a passzívházat, végül ünnepi taggyűléssel folytatódott a program.
Komjáthy László, a kamara elnöke köszöntőjében röviden felidézte, hogy jövőre lesz százötven esztendeje annak, hogy létrehozták a Magyar Mérnöki Egyesületet. Említést tett arról is, hogy az elején kétszázötvenegy taggal alakultak meg megyei szinten, ez a szám most hatszáznegyvenhárom fő. Megjegyezte: szolgáltató kamarai jellegüket szeretnék továbbra is megtartani, főleg a felfokozott jogalkotói tevékenység mellett. De szólt arról is, hogy a kormányhivatal munkatársaival is folyamatos a kooperáció, az egységes jogértelmezés, és a jogkövető szakmagyakorlás elősegítése érdekében. Majd megköszönte a megyei mérnöki kamara titkárának, Takács Zsuzsának a munkáját, hiszen ő úgymond a "motorja" a szervezetnek.
Kancz Csaba kormánymegbízott felszólalásában kiemelte, hogy a mérnöktársadalom az elmúlt két évtizedben a kamara keretein belül elindult abba az irányba, hogy szakmai kérdésekben összefogjanak, erősítsék a kooperációt. Napjaink egyik legfontosabb kihívása az utánpótlás biztosítása, hiszen tovább kell vinni a hivatás értékeit. A mérnök szakma mindig is híres volt a szakértelemről, nemcsak hazánk határain belül tudtak és tudnak maradandót alkotni, hanem azon kívül is. Az is örömteli, hogy a főiskola a pénzügyi, gazdasági szakokat nem feledve elindult abba az irányba, hogy most már mechatronikai mérnököket is képeznek, hiszen megyénkipari parkjainak, a vállalkozásoknak szüksége van többek között az ezen a területen dolgozókra.
Dr. Veres Zoltán szintén az együttműködést emelte ki a kamara és a megyei önkormányzat között. 2011-2012-ben ugyanis új feladatokat kaptak, a területrendezés, és fejlesztés területén, és ebben az időszakban rengeteget segítettek a mérnökök a koncepció, és a stratégia kidolgozásában.
A rendezvény végül állófogadással, kötetlen beszélgetéssel ért véget, illetve a jövő mérnökei színes, könnyed bemutatókat tartottak a főiskola mérnökhallgatóinak munkáiból.

2016-11-22 12:40 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom