Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Novemberi közgyűlés

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése november 24-én, csütörtökön tartotta soros ülését. A képviselők tájékoztatást kaptak többek között a megye egészségügyi helyzetéről, kórházairól. Dr Kanász Gábor a Vaszary Kolos Kórház Főigazgató főorvosa és Lugosi Krisztina gazdasági igazgató egészítették ki az írásbeli anyagot. A főigazgató elmondta, hogy a kórház súlyos adósságokat és nehézségeket örökölt, de mára finanszírozható a kórház működése. A betegek bíznak az egészségügyi intézményben, ennek köszönhető az, hogy a 100 ezer beteg helyett 120 ezret látnak el, mely a volumen korlát miatt folyamatos veszteséget okoz az intézménynek. Lugosi Krisztina a pályázatokról szólt, elmondta, hogy a 2015. áprilisában befejezett TIOP-2.2.6 fejlesztésekkel sokat javultak az elhelyezési körülmények a krónikus osztályon, a képalkotó diagnosztika, az egynapos sebészet és a labor technológiai színvonala. Összesen 784 millió értékben történtek fejlesztések ezeken a területeken.
A megye foglakoztatási helyzetéről szóló előterjesztést dr. Mózes István a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya Munkaerőpiaci Osztályának vezetője egészítette ki. A Tatabányai Szakképzési Centrumtól Meszes Balázs szakmai-főigazgató volt jelen a közgyűlésen. Tevékenységükkel kapcsolatban elmondta, hogy a Centrum a megye állami szakképzésének egészét szervezi és irányítja. Tagintézményeik az államilag elismert OKJ-s szakképesítések jelentős részét, 87%-át oktatják. A megye kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően számos nemzetközi és hazai nagyvállalt települt ide, melyekkel partneri együttműködést tudtak kialakítani a szakképzésben. 
A képviselők a Megyei Területi Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi működéséről szóló beszámolót tudomásul vették. Elfogadták a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének módosítását, valamint a hivatal 2016. év munkájáról szóló beszámolót.  A közgyűlés elfogadta a Komárom-Esztergom megyei kerékpárút-hálózat fejlesztésre vonatkozó tervekről szóló tájékoztatást. A megyei területrendezési terv követelményeinek érvényesüléséről, a megye aktuális területrendezési feladatairól szóló beszámolót szintén elfogadták a képviselők.

2016-11-27 07:44 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom