Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Átadták a megyei kitüntető díjakat

A Himnusz közös eléneklése után házigazdaként először Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd köszöntőt mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország szlovákiai nagykövete és Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is.
Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke felszólalásában kiemelte, „nagy megtiszteltetés és öröm együtt lenni azokkal, akik mindennapi tevékenységük során többet akarnak, sokszor erejükön felül teljesítenek, alkotni, teremteni vágynak, jobbra törekednek.” Hozzátette, a megyei önkormányzatnál munkatársaival nemcsak azért dolgoznak a megyéért, mert ez a feladatuk, hanem azért is, mert felelősséget éreznek iránta. „Ezt az érzést szeretnénk átadni minél több honfitársunknak” - fogalmazott.
A gálán továbbá jelen volt és díjat adott át Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.
A köszöntők után az ünnepség folytatásában a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idei évben összesen 12 díj talált gazdára - a közgyűlés ezúttal is olyan személyeket és csoportokat részesített elismerésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát eközben az esztergomi Malom Művészeti Műhely szervezésében, Rózsár Brigitta elnök vezetésével felvidéki diákok – az ígéretes fiatal hegedűs, Cseri Kristóf, Baranovics Andor versmondó és a kolozsvári születésű Székely Gellért táncos - biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után Kancz Csaba komránymegbízott pohárköszöntője után végül egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK:
Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2016
Szűcs Gyula, a Tatabányai Mentőállomás gépkocsivezetője

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre -2016
Fehérvári Zoltán, Lábatlan Polgárőr Egyesületének alelnöke

Komárom-Esztergom Megye Rendőre -2016
Somogyi Szabolcs, címzetes rendőr főtörzszászlós

Komárom-Esztergom Megye Katasztrófavédelmi Dolgozója -2016
Somogyi Éva, címzetes tűzoltó őrnagy asszony

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre -2016
Sári László, pénzügyőr őrnagy

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért -2016
Oszuska Zoltán, a Dág KSE egykori játékosa, edzője és mecénása

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült:
Dr. Péntek Péter, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal egykori jegyzője
Pézsa Tibor, vívó olimpiai és világbajnok, minden idők egyik legsikeresebb magyar vívója
Kátai Ferencné, a Táti Porcelánbaba Klub alapítója és vezetője

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj-ban részesült:
Ing. Tibor Mikus PhD, Nagyszombat Kerületi Önkormányzat elnöke
Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar
Hans-Peter Schössler, a Rajna-Pfalzi Sportszövetség egykori főügyvezetője

 

2016-12-05 10:29 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom