Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága megtartotta hagyományos csapatévzáróját

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága megtartotta hagyományos csapatévzáróját megyeszékhelyünkön. A vezetők röviden beszámoltak az évben elért eredményekről, majd egy kötetlen vacsora közben a sportegyesületek képviselői megvitatták a szezonban történt eseményeket, az idény fordulóinak izgalmait, illetve a jövővel kapcsolatos kérdéseket.
Popovics György, az MLSZ megyei elnökségi tagja elsőként gratulált az igazgatóság csapatának, hiszen a mieink a közelmúltban mindenkit maguk mögé utasítottak a Megyei Igazgatósági Labdarúgó Tornán, Székesfehérváron. A mérkőzéseken egyébként az együtteseket az MLSZ megyei főállású alkalmazottai, bizottsági és elnökségi tagokból verbuválódott csapatai alkották. Az elnök tájékoztatott a TAO rendszerről is, hogy mennyi mindent köszönhet a sportág a bevezetése óta. – Az is örömteli, hogy az elmúlt hat év alatt 4800-ról hétezerötszáz főre emelkedett az igazolt labdarúgók száma megyénkben, ami jó eredménynek számít. Ehhez kellettek ezek a források is, de az is, hogy megfelelő helyre, és megfelelő szakemberek kezébe kerüljön a támogatás, hogy ezáltal újabb csapatokat tudjanak akár indítani a bajnokságban, vagy infrastrukturális szempontból korszerűsítsék az adott klubot és környezetét – szögezte le Popovics György.
Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója röviden összefoglalta az elmúlt esztendőben történteket. Említést tett a magyar labdarúgó válogatott szerepléséről is az Eb-n. Nemzeti csapatunk ugyanis negyvennégy év után jutott ki újra a kontinensviadalra, ez a siker, a fantasztikus meccsek pedig összekovácsolták a hazai közönséget a helyszínen, és hazánkban, akár a kivetítők előtt. Nem utolsó sorban pedig a gyerekek számára is motiváció a jövőre nézve. – Az idei évünk is szakmai nappal indult, és ez már úgymond hagyomány nálunk – emelte ki Khéner László.
– Próbálunk mindig neves előadókat hívni, és a futball több szegmensét érinteni, de szakmai könyveket is kaptak a csapatok, hiszen minden évben szeretnénk egy kis „pluszt” nyújtani a megyei kluboknak. Ami az utánpótlást illeti, U14-es, U15-ös megyeválogatottakat foglalkoztatunk, Magyar Sándor és Baranya István vezetésével zajlanak az edzések kéthetente. Ami örömteli, hogy a srácok egyre több sikert érnek el korosztályukban – hangsúlyozta.
Khéner László a TAO támogatással kapcsolatban elmondta, csaknem három milliárd érkezett megyénkbe, a műfüves pályaépítési programok miatt ezen felül még hatszázötven millió forint. Ennek a felét az infrastrukturális fejlesztésekre fordították, a másikat pedig utánpótlásra. – Ami pozitívum, hogy nemzetközi kapcsolataink továbbra is folytatódtak, hiszen ilyenkor nemcsak a delegáció tagjai cserélnek egymással tapasztalatot, hanem a gyerekek is össze tudnak csapni egy-egy meccsen – tette hozzá.
Az igazgató szólt még arról is, hogy új ügyviteli rendszere lesz az MLSZ-nek, így mindenkitől türelmet kért, de kiemelte, lényegesen könnyebb dolguk lesz az új program segítségével a mindennapi munka során.
Baranya István, a szakmai bizottság elnöke többek között a korosztályos válogatottak teljesítményéről is beszélt, rengeteg tehetséges gyerek van, és érdemes velük foglalkozni.
Tóth Attila, a Versenybizottság elnöke a javuló együttműködésről, és az elmúlt időszakban tapasztalható hatékonyabb közös munkáról beszélt a csapatvezetők vonatkozásában.
Csák Albert grassroots koordinátor felhívta az egyesületek képviselőinek a figyelmét arra, hogy próbáljanak meg minél több affinitással, és kellő motivációval rendelkező embert az edzőképzésekre beiskolázni.

 

2016-12-16 09:30 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom