Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Gyermelyen ünnepeltek a nemzetiségek

A rendezvény ebben az évben a megyei közgyűlés, Gyermely Község Önkormányzata és a gyermelyi Német Nemzetiségi Önkormányzat összefogásával valósult meg. A Gyermelyi Kippkopp Napközi Otthonos Óvoda ünnepi műsora után Kókai Rita polgármester köszöntötte a megjelenteket, röviden bemutatta Gyermely történetét és a Gyermelyi Zrt.-t, majd az elmúlt néhány fejlesztéseiről és a terveikről számolt be.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében emlékeztetett, pár évvel ezelőtt még büszkén mondhattuk, hogy a megyében az országban élő nemzetiségekből 9 megtalálható. Ez a szám sajnos mára 5-re csökkent. Hozzátette, éppen ezért fontos lenne, hogy a fiatalokat is megszólítsuk, és bevonjuk az értékőrző munkába. „Az a fiatal, aki megismeri nemzetiségének gyökerét, annak értékeit, az megszereti, és ha megszereti, meg is őrzi.” 

Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólalásában az identitás megőrzésének fontosságát és a hagyományápolás összetartó erejét emelte ki. „Amikor különböző nemzetiségekről beszélünk, akkor elmondhatjuk azt is, hogy sokkal több dolog köt össze minket, mint ami megkülönböztet” – fejtette ki.
A műsor folytatásában az óvodások után a Gyermelyi Általános Iskola diákjai is bemutatkoztak – német nyelvű gyerekmusical előadásukat nagy tapssal jutalmazták a vendégek. Juhász Attila, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a nemzetiségi önkormányzat szerepéről és feladatairól szólt röviden, majd az iskolások sárközi lakodalmas táncot adtak elő. Az eseményt a gyermelyi Dalárda férfikar ünnepi műsora zárta.

2016-12-19 10:21 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom