Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Bányász hősökre emlékeztek az évfordulón

Az 1950. december 30-án és a későbbi bányászszerencsétlenségek során hősi halált halt bányászokra emlékeztek az egybegyűltek a tatabányai óvárosi emlékműnél. A megemlékezésen részt vett Veres Zoltán, megyei jegyző is, Bereznai Csaba alpolgármester pedig beszédet mondott azokért, akik valóban hősökként, életüket áldozva dolgoztak nap mint nap a honfitársaikért.

"Manapság sok kérdésben nem értenek egyet az emberek, de abban egyetérthetünk, hogy büszkének kell lennünk azokra a bajtársainkra, hőseinkre, akik a bányában a fejtési fronton adták életüket értünk" – fogalmazott az alpolgármester.

Hatvanhat évvel ezelőtt 113 tatabányai, vértesszőlősi, héregi bányász szállt le dolgozni a tatabányai XII-es aknán, majd egy sújtólégrobbanás következtében nyolcvanegy bányász vesztette életét, harminckét sérültet hoztak a felszínre a bányamentők. Az ő emlékükre csendült fel tegnap délután a Tisztelet a bányász szaknak című nóta, majd a Bányász Himnusz. Az emlékező beszéd után a város önkormányzata, valamint az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Tatabányai Helyi Szervezetének képviselői koszorút helyeztek el a bányaszerencsétlenség áldozatainak emlékére állított emlékműnél.

 

Forrás: 24 óra

2017-01-03 08:52 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom