Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Fúvós évnyitó Oroszlányban

A nagy érdeklődésre való tekintettel a zenekar idén is két koncerttel kezdte az évet: január 14-én, szombaton nyilvános főpróbát tartottak, január 15-én vasárnap pedig egy nagysikerű évnyitó koncertre invitálták a térség fúvószenekedvelő közönségét.

Mint elhangzott, 2016 a zenekar életében az elismerések éve volt: 2015 végén előbb a helyi értéktárba, majd augusztusban a megyei értéktárba is bekerültek. Karmesterük, Sági Richárd pedig Oroszlány városért elismerős díszoklevelet vehetett át a város megbecsüléseként. Szeptemberben az együttest megyei Príma-díjra jelölték, ahol emlékmedált vehettek át, valamint a megyei közgyűlés különdíját és Oroszlány városának külön elismerését is megkapták. December elején a zenekar vezetői Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetésben részesültek.

Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere köszöntőjében kiemelte, a csoport megalakulása óta igazi nagy zenekarrá fejlődött. „Azt gondolom, mindenki számára örömet jelent, hogy olyan közösséggel büszkélkedhet Oroszlány, melynek tagjai a zenei kultúra terjesztése mellett szórakoztatnak, és eközben értéket hoznak létre, valamint a bányász hagyományokat is őrzik.”

Dr. Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a zenekar barátja és támogatója beszédében a megköszönte a csoport vezetőinek áldozatos munkáját, és hogy zenéjükkel rendszeresen színesítik, gazdagítják a térség rendezvényeit. „Ha rátok nézek, mindig ott van az az öröm, ami csakis a zenéből jöhet. Köszönjük az örömzenéteket” – mondta.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi felszólalásában a megyei kitüntetések értékét emelte ki. „A kitüntetés nemcsak a múlt elismerése, hanem a jövőbe vetett bizalom is. Azt kívánom Oroszlánynak és a zenekarnak, hogy ne feledjék, a jövő előre van, kitüntetettként pedig továbbra is mutassanak utat nekünk, hogy továbbra is büszkék lehessünk rájuk, mint Komárom-Esztergom Megye meghatározó szereplőjére.”

Az évnyitó koncerten Sági Richárd dirigálta a zenekart. A repertoár ezúttal is változatos volt: a komoly zenétől a könnyű műfajig a muzsika széles skáláját ölelte fel.

2017-01-16 11:07 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom