Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


A térség legnagyobb jelentőségű projektjét készítik elő

A tanácskozáson részt vett dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos és dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

A tanács az elmúlt év utolsó ülésén rögzítette, hogy indokolt a nagyforgalmú EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút Felső-Duna menti megyéit érintő, a Nyugat-Európából hazánkba érkező biciklis turistákat fogadó és elosztó Rajka-Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom-Dömös szakaszának fejlesztése.

„Ez lehet a térség legnagyobb jelentőségű projektje, amelynek előkészítése azt igényli, hogy összefogjunk a térség országgyűlési képviselőivel, és együtt próbáljuk meg előremozdítani a projektet. El kell érni, hogy a most megnyíló forrásokból erre a szakaszra is jusson keret” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

„A Duna vonalának a turisztikai attrakciókba és turisztikai vérgeringésbe való bekapcsolásának egy kiváló lehetősége a kérdéses szakasz fejlesztése, nem csak természetvédelmi, de egyéb turisztikai módon is. Ha ez megvalósul, a térség kerékpárút-fejlesztéseinek van egy további állomása, a két megyét is összeköti, ráadásul nemzetközi kerékpárút hálózatba tud bekapcsolódni, és az erre épülő szolgáltatások megerősödése a megyéket is erősíti” – tette hozzá Czunyiné Dr. Bertalan Judit.

„Az esztergomi térségnek szüksége van egy ilyen fejlesztésre, amely azon túl, hogy turisztikai szempontból előrelépést jelent, a gazdaságot is serkenti. A mai egyeztetésre azért volt szükség, hogy az érintettek meg tudják tárgyalni, miként biztosítható a pénzügyi háttér a fejlesztéshez” - emelte ki Völner Pál országgyűlési képviselő.

2017-02-07 13:09 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom