Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Megye elnökök találkozója Nagyszombatban

„Lassan a projektek megvalósítási szakaszához érünk. Bízunk benne, hogy amennyiben elnyerjük a támogatást, a Kisprojekt Alap majd számos jó pályázat megvalósításához járul hozzá Szlovákiában és Magyarországon is, amelyek majd elősegítik az infrastruktúra fejlesztését és a kapcsolatok ápolását, és mindkét ország polgárainak javára válnak” – mondta el Tibor Mikuš, Nagyszombat megye elnöke.

Popovics György, Komárom-Esztergom megyei elnök hozzátette, a társulás négy évvel ezelőtt jött létre, most pedig abba a szakaszba léptek, amikor olyan tevékenységet tudnak majd végezni, amely hasznos lehet minden tag számára. „Egy évvel ezelőtt még csak három tagunk volt, ma pedig már öten ültünk asztalhoz. A népességet és a lefedett terület kiterjedését tekintve ez annyit jelent, hogy együtt olyan nagyok vagyunk, mint egész Szlovénia.” – fejtette ki.

A találkozó középpontjában a Kisprojekt Alap a határtérség nyugati részére vonatkozó ernyőprojektjei voltak. A társulás tagjai úgy döntöttek, hogy amennyiben ezek pozitív elbírálásban részesülnek, Dunaszerdahelyen létrehoznak egy kihelyezett RDV EGTC irodát. Az iroda célja, hogy megkönnyítse a kommunikációt a társulás, mint a Kisprojekt Alap irányító szerve és a lehetséges kedvezményezettek között Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében, valamint általa a támogatásra vonatkozó kérvények beadása is egyszerűbbé válhat.

2017-03-03 11:36 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom