Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Egy hatalmas lépés előtt: Partnerkereső Fórum Komáromban

A kétnyelvű Partnerkereső Fórum szervezője a szlovákiai Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás volt, együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat társtulajdonában lévő, a tatabányai székhelyű Rába-Duna-Vág ETT-vel, és az Alsó-Csallóközi Társulással.

Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Stubendek László, a házigazda Komárom város polgármestere, felszólalt Domin István, a Vág-Duna-Ipoly RT elnöke, majd Popovics György, a Rába-Duna-Vág ETT elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. „Jó érzés itt állni, mert olyan folyamat beindulásához közeledünk, amelyre már régóta várunk, régóta várnak az EGTC-k, az önkormányzatok és a különböző szervezetek is. A Rába-Duna-Vág EGTC megpróbál motorja lenni ennek a folyamatnak, és lehetőség szerint megpróbálja elérni, hogy a kisprojekt alapú források, amelyek hamarosan megnyílnak, az utolsó fillérig hasznosuljanak, és Önökhöz kerüljenek” – emelte ki.

„Vannak az Európai Unióban olyan források, amelyeket mi, a Duna két oldalán közös összefogással érhetünk el, ilyen az Interreg program Kisprojekt Alapja is. A mai konferencia arról is szól, hogy lehetőséget adjon egy olyan párbeszéd megindulására és kiterjesztésére, mely elősegíti ezt a folyamatot” – tette hozzá. Az öttagú RDV ETT – magyar részről Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Pest megye, míg szlovák részről Nagyszombat és Pozsony megye tagjai - a Kisprojekt Alap menedzseléséért pályázik, amennyiben pályázatuk pozitív elbírálásban részesül, számos kisebb, a nyugati határtérséget érintő projekt megvalósításához járulhatnak hozzá.

A konferencia délelőtti programjának részeként Lengyelová Katarína, a Szlovák Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumának képviselője és Magyarországról Veres Csilla, a Közös Titkárság vezetője ismertették az Interreg programot, Ocskay Gyula, a Central European Service for Cross-Border Initiatives (CESCI) főtitkára a területi foglalkoztatási cselekvési tervről tartott előadást, majd Vassi Emma, a Rába-Duna-Vág EGTC igazgatója értékes információkat osztott meg a jelenlévőkkel az említett Kisprojekt Alapról.

A délutáni szekcióban Fiala Andrea, a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója az elmúlt programozási időszak tapasztalatait mutatta be, majd a résztvevők munkacsoportokat alkotva megoszthatták egymással a projektelképzeléseiket, ezzel pedig ötleteket szerezhettek a megfelelő partnerek felkereséséhez és a közös határon átnyúló akcióterv összeállításához.

2017-03-03 12:19 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom