Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Polgármesterekkel találkozott az MLSZ megyei vezetése

A rendezvényen számos polgármester vett részt, ezzel is jelezve, hogy a települések életében kiemelkedő szerepet kap a sport és a labdarúgás. A megjelenteket elsőként Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ megyei elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta, nincs megyei labdarúgás elhivatott szakemberek nélkül. „A megye futballéletét meghatározó „hozzáértők” többsége ugyan már idősebb, de örömteli, hogy sok településen már megtörtént a generációváltás, és a fiatalok átvették a stafétabotot” – mondta. Hozzátette, nagy öröm az is, hogy a megyében több mint 60 településen pattog a labda – ehhez a települések vezetőinek segítsége is hozzájárult. „Arra kérek minden vezetőt, hogy ezt a jó szokását őrizze meg, és forduljon bátran az MLSZ vezetéséhez” – zárta.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ megyei elnökségi tagja szintén köszönetét fejezte ki a polgármestereknek és az önkormányzatoknak, hogy áldoznak a közös szenvedély finanszírozására. Mint mondta, minden tiszteletet és elismerést megérdemel az az önkormányzat, amelyik a sportra és a focira költ. „Kis megye vagyunk, de nem kell szégyenkeznünk, én magam is rengeteg műfüves pálya, sportpálya átadásán vettem részt az elmúlt években. Ez is lehetőség arra, hogy a jó a körülményeket megteremtve, a fiatalokat felkarolva valóban fejlődjünk” – mondta.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő a sport, a futball közösségformáló és nevelő erejét, a jellemfejlődést segítő szerepét emelte ki köszöntőjében. „Megéltük az európai bajnokság örömét, megéltük azt, amikor eufóriába került a nemzet, de ez nem lehetett volna a gyerekek, az utánpótlás csapatok, a Bozsik program nélkül, és anélkül, amit abba fektetünk, ami a kis egyesületek focistáinak a mindennapjait jelenti” – mondta. Arra kérte a polgármestereket, legyen szövetségesei a sportnak – ki-ki a maga módján, akár vezérszurkolóként vagy a meccseken való részvétellel.

Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatója, mint házigazda köszöntötte a vendégeket, majd rövid prezentációt tartott többek között a megyei labdarúgás fejlesztésének lehetőségeiről, az elérhető pályázati forrásokról, a TAO támogatásokról, és az elért eredményekről. Az MLSZ részéről Baranya István, szakmai igazgató tartott kimerítő előadást a megyei futball helyzetéről, a szétosztott támogatásokról, a tehetségek továbbképzéséről és a tehetségközpontok működéséről. „Eljött az idő, hogy a tömegesítés mellett a minőségre is hangsúlyt fektessünk. Ha vonzó a futball, van néző is” – mondta.

Az előadásokat követően a rendezvény vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

2017-03-13 14:05 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom