Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Az a legolcsóbb energia, amit meg sem kell termelni….

A képzés az „év diák-energiahatékonysági menedzsere” szemléletformálási program része volt. Célja, hogy olyan ismereteket és tudást adjon a résztvevő diákoknak, hogy azok a megszerzett információk birtokában a saját iskolájukra is el tudják készíteni az energiahatékonysági akcióterveiket és a megszerzett tudást pedig egy egyénileg vagy csoportosan megalkotott prezentáció összeállításával és bemutatásával saját házuk táján is minél szélesebb körben tudják továbbadni. A részvevők megismerhették a klímaváltozással összefüggő alapvető fogalmakat, a megújuló energiák fajtáit, sőt egy passzív ház megtekintésével a gyakorlatban is megismerhették az alternatív energiák hasznosításának folyamatait.

A megye reméli, hogy olyan előadások és akciótervek születnek majd, amelyek a helyben azonosított problémákra egyedi megközelítéseket és klímatudatos megoldásokat kínálnak. A program során a résztvevőket a majdani előadásaik milyensége, „látogatottsága, valamint az elkészített akcióterveik minősége alapján fogják értékelni. A tét nem kevés, hiszen a megye értékes informatikai eszközökkel ismeri el a diákok erőfeszítéseit. A képzés tehát sikeresen zajlott, most már a diákságon múlik, hogy ezekből mit és mennyit valósít meg. Erre mindenesetre május 31-ig van lehetőségük, hiszen eddig kell az előadásaikat elkészíteni az előadásaikat megtartani és végül az akcióterveiket megalkotni.

Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy ez a program csak egy eleme volt a pályázati projektnek, hiszen emellett még számos szemléletformálási akcióra kerül sor. Volt már sikeres főiskolás projektlogó, óvodai és általános iskolai rajz- és középiskolás fotópályázat is. A közelmúltban a klímaváltozás ügyében elkötelezettek részvételével egy platformot is alakítottak 31 szervezet részvételével. A projekt következő állomásaként pedig április 25-én, kedden 10.00 órától a Megyeházán egy nagyszabású klímavédelmi konferenciára is sor kerül, ezt követően pedig a megyei klímastratégia tervezése is megkezdődik.

A projektben a megye szakmai partnere a székesfehérvári Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. A szervezet a hazai megújuló energiatermelés zászlóshajójának is számító Virtuális Erőmű Program (VEP) gazdájaként célul tűzte ki, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A vállalkozások energiahatékonyságában rejlő potenciál a teljes magyarországi energia-megtakarítási lehetőségek egyharmada. Ennek figyelembe vételével történt meg a VEP elindítása 2011. március 7-én, ahol célul tűzték ki, hogy egy 200 MW-nyi erőmű termelésének megfelelő energia-megtakarítást regisztrálnak 2020-ig.

2017-05-09 10:11 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom