Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Klímaváltozásról tartott szakmai konferenciát a megyei önkormányzat

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke megnyitó beszédében elmondta, a projekt végére elkészülő Komárom-Esztergom megyei klímastratégia fontos eszköze lehet többek között a megyei klímavédelmi törekvések megvalósításának is. „A projektünk azonban nemcsak erről szól, fontos szerepet tulajdonítottunk ugyanis a szemléletformálásnak is. Már sikeresen túl vagyunk a projekt arculatát meghatározó projektlogó pályázaton, valamint az óvodai és általános iskolai rajzpályázat, a középiskolai fotópályázat is kiértékelésre került. A héten pedig kezdetét vette a középiskolai diák energiahatékonysági menedzser-képzésünk is, ami egyedülállónak számít” – számolt be az eddigi eredményekről.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, ma olyan kort élünk, hogy azok számára lehetőség a fennmaradás esélye, akik a körülöttünk lévő változásokra fel tudnak készülni, tudatosan tudják értékelni és mérlegelni azt és a következményekre is van cselekvési tervük. Különösen így van ez a klímaváltozással. „Ez a kérdés kicsit több is, mint felelősség kérdése, elkötelezettség és hivatás kérdése” – mondta. Hangsúlyozta, a felelősség nem csak azt jelenti, hogy a program keretében valamit tennünk kell, és papírt kell készíteni az íróasztalfióknak, hiszen olyan összetett változásokra kell készülni, amelyhez cselekvő közösségek, és azok partnersége kell.

A konferencia további részében Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke, a projekt vezetője ismertette a pályázati kiírás részleteit, és tájékoztatást tartott a projekt eddigi menetéről. Előadását a Klímabarát Települések Szövetségétől Dr. Czira Tamás fenntarthatósági szakértő felszólalása követte, aki a szervezet tevékenységének bemutatása után a klímaváltozás legfontosabb globális adatait ismertette. A megyei klímastratégia készítésének folyamatát Oletics Zoltán, a Magyar Innováció és Hatékonyság NKFT előadója ismertette, majd Pungor Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vízügyi és Természetvédelmi Főosztályának osztályvezetője a települési klímastratégiák elkészítését lehetővé tevő KEHOP- 1.2.1. pályázati felhívás jelenleg ismert részleteiről számolt be.

A konferencia utolsó részében sor került a megyei önkormányzat által meghirdetett rajz- és fotópályázat nyerteseinek díjazására is. A megyei rajzpályázat hírére 57 óvoda csöppségei vették kezükbe a ceruzát, és rajzolták le, mit jelent nekik a globális felmelegedés és a klímaváltozás. A középiskolásoknak meghirdetett fotópályázatra több mint 50 pályamű örökítette meg a klímaváltozás témakörét különböző szemszögekből.

Megyei óvodai rajzpályázat díjazottak:

KÜLÖNDÍJAK:

Mocsai Kiscsillag Óvoda
Samufalvi Óvoda és Bölcsőde
Nyergesújfalui Napsugár Óvoda
Stankovics Júlia (Turul Óvoda, Nyuszi Csoport, Tatabánya)
Geiszler Gergő (Református EGYMI, Tatabányai Tagintézmény)
Králik Hanna Lili (Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde Óvoda utcai Telephely, Katica Csoport)
Stefanek Amanda (Pilismaróti Mesevár Óvoda, Nagycsoport)
Steindl Anna (Esztergomi Aranyhegyi Óvoda)

HELYEZETTEK:
1. Horváth Nelli Zsófia (Komáromi Tóparti Óvoda, Nyuszi csoport)
2. Szatai Léna, Ujvári Dániel (Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde Nagycsoport)
3. Katona Luca (Kertvárosi Óvoda, Tatabánya)

Középiskolai fotópályázat díjazottai:

1. Mécses Arnold (Tatabányai Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Esztergom)
2. Kántor Balázs (Jókai Mór Gimnázium 11/A, Komárom)
3. Koncz Enikő (Tatabányai Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium, Komárom)

2017-05-09 10:25 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom