Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Foglalkoztatási stratégiai együttműködés alakult

A Szent Adalbert Központban megtartott eseményen elhangzott: a paktum célja a járás gazdasági, munkaerőpiaci fejlesztése, egy új, az érintett települések és gazdasági szereplők partneri hálózat működtetése. A 215,5 millió forint pályázati pénzből működő paktum aláírásán a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei kormányhivatal, Esztergom és további hat település, valamint a Kereskedelmi és Iparkamara vezetői vettek részt.

Az egyezményt Dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata alelnöke, Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és jómagam láttuk el kézjegyünkkel.

Romanek Etelka köszöntőjében rámutatott, a most aláírt paktum egy olyan egyezség, mely sok tekintetben fogalmazza újra azt a szándékot, mellyel Esztergom, a járás, a megye az elmúlt évtizedekben már kinyilvánított, s részben megvalósított. Ahogy korábban, úgy most is fontos, és ez a mostani paktum egyik sarokköve, hogy a változó gazdasági viszonyok között, minél gyorsabban, korszerűbben és hatékonyabban tudjanak a munkáltatók és a munkavállalók reagálni a munkaerő piaci kihívásokra.

Steindl Balázs köszöntőjében úgy fogalmazott: „a paktum legfőbb célja, hogy a megyében működő, foglalkoztatási paktumokat támogassa, összehangolja, a gazdaságfejlesztési tevékenységeket ösztönözze, generálja és koordinálja.”

Dr. Szerencsés László, a megyei kamara elnöke kiemelte, a kereskedelmi és iparkamara kötelességének érzi és szívesen vesz részt a most létrejött paktumban, mely a megye, a térség, a járás, illetve Esztergom gazdasági életének új, jelentős állomása.

Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott elmondta, nagyon fontos a paktum kapcsán, hogy el tudott indulni a projektmenedzsment, hiszen egy nagyon fontos paradigmaváltást jelent a most induló foglalkoztatási paktum. A szociális segély típusú társadalom-politikai támogatási rendszer helyett egy munkaalapú szemléletű társadalmi egyezséget jelent a járás gazdasági életében.

Az együttműködési szerződés aláírásával azt a foglalkoztatási paktumról szóló megállapodást szentesítették, mely Esztergom Város Önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal által létrehozott Esztergom Járás Foglalkoztatási Paktum Konzorcium sikeres TOP-os pályázatáról szól. A vissza nem térítendő támogatást a fent jelzett konzorcium a járásban lévő településekkel, szervezettekkel, hivatalokkal mint partnerekkel együtt használja fel a járás gazdaságának és munkaerőpiacának fejlesztésében. A pályázat 2018. október 31-ig biztosítja a pénzügyi forrást az elképzelésekre.

A paktumban szereplő partneri települések: Nyergesújfalu, Pilismarót, Süttő, Tát, Bajót. Szintén a partnerek között található a Tatabányai Szakképzési Centrum, az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola, a KLIK Tatabányai Tankerület, a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház, a Lábatlani Vállalkozók Köre Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Határtalan Szív Alapítvány és a Boldog Ceferino Intézet.

2017-05-09 10:48 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom