Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Európa- Nap Dorogon

A felújított Német Nemzetiségi Tájházban Szabó-Berghauer Zoltán író bemutatta az alkalomra megjelent, a sváb lakosság kitelepítésének 70. évfordulójára emlékező könyvét.

Az ünnepséget követően átadásra került a Pro Urbe Díj, amelyet a város képviselői-testülete a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak ítélt oda. A díjat – a bronzplakettet és a díszoklevelet – a szervezet elnöke, Vörös Jánosné, és az elnökség tagjai, Kolonics Péterné ás Sasvári Katalin vette át.

A tájház megtekintése után a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár dísztermében került sor a Wendlingen am Neckar és Dorog között 20 évvel ezelőtt kötött testvértelepülési egyezmény megerősítésére. Az egyezményt Steffen Weigel Wendlingen am Neckar polgármestere és dr. Tittmann János, Dorog polgármestere látták el kézjegyükkel. A szerződés aláírásának ünnepén részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is.

A rendezvényen a Dorog-Wendlingen Baráti Egyesület elnöke, Dieter Bauer és a Wendlingen-Dorog Egyesület elnöke, Szalai Ferenc javaslatot tettek egy –egy dorogi és wendlingeni közterület elnevezésére, így a német városban majd egy Dorog tér várja a vonatállomás mellett az érkezőket, Dorogon pedig Wendlingen am Neckar nevét viseli majd egy út. A német vendégek jelképesen egy a távolságot is jelölő táblát adtak át a város polgármesterének.

Délután az ünnepi program a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekarának koncertjével folytatódott.

2017-05-17 11:19 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom