Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Új lift szállítja a vendégeket és a dolgozókat a Megyeházán

A Megyeháza földszintjén rendezett sajtótájékoztatón Kancz Csaba kormánymegbízott a lift műszaki felújításához kapcsolódó tudnivalók ismertetése után elmondta: a TOP-os pályázatnak köszönhetően további 600 millió forintból nem csak egy-egy berendezés, hanem maga az épület is megújul. A munkálatok során utólagos hőszigetelésre, külső nyílászáró cserére, a gépészeti és fűtési rendszerek korszerűsítésére, a világítási rendszer energiatakarékossá alakítására is sor kerül, valamint kiépítik a napelemes rendszert is. A megyeháza portája is meg fog újulni, akadálymentessé válik.

„Az előttünk álló időszak izgalmas lesz, hiszen hamarosan elindulnak a munkálatok. Természetesen akkor lesz teljes a kép, ha Tatabánya Megyei Jogú Városa a Megyeháza tér komplex felújítását is befejezi” – tette hozzá.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a dolgozók és az ide látogatók is örülnek a felújításoknak, hiszen a Megyeháza a város egyik jelentős épülete. „A hátrányos helyzetűek, a kisebbségek sorsa számomra nagyon fontos, ugyanígy van ezzel a megyei önkormányzat is. Gyakran láttuk sajnos a csalódottságot, amikor tolókocsis vendégek érkeztek, és nem tudták használni a liftet. Ez a probléma most megoldódott” – mondta a felújítással kapcsolatban.

Ugyan nem az átadáshoz kapcsolódott, de a témába vágott Popovics György bejelentése. „A megyei önkormányzat 2009-ben díjat alapított a megye sportéletében maradandó értéket nyújtó személyek vagy csoportok tevékenységének elismerésére. A napokban eljutott hozzám is a hír, hogy Kecskéden köszöntötték Szanyi Petra síelőt, aki a 2017-es Speciális Olimpia Téli Világjátékokon aranyérmet nyert. Ekkor döntöttem úgy, hogy a megyei önkormányzat létrehozza azt a díjat, ami a hozzá hasonló személyek munkáját ismeri majd el” – mondta.

2017-05-17 14:44 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom