Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Magyary Zoltán emlék-konferencia: középpontban a közigazgatás aktuális kérdései

A hagyományosan megrendezésre kerülő Magyary Zoltán emlék-konferencia előadásai előtt az Öreg-tó partján található mellszobornál Dr. Dargay Eszter, a Magyar Kormánytisztviselői Kar mb. elnöke méltatta Magyary szakmai munkásságát, majd koszorúzásra került sor. A résztvevők Magyary Bercsényi utcai szülőházánál is elhelyezték az emlékezés koszorúit, itt Veres Zoltán, megyei jegyző idézte fel a nemzetközi hírű közigazgatási tudós időtálló tevékenységét.

A Városháza dísztermében a közigazgatás-tudomány elméleti és gyakorlati szereplői, a hazai közigazgatás fejlesztésében és működtetésében kiemelt szerepet betöltő szervezetek vezetői gyűltek össze, hogy ünnepélyes keretek között felidézzék Magyary emlékét, valamint hogy megvitassák a területet érintő szakmai aktualitásokat.

Elsőként dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Borsó Tibor, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szolgált örömteli hírrel. „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azok a személyek, akiknek munkássága a megyénkben teljesedett ki, akik itt folytatták tevékenységük jelentős részét, azok az értéktárban is megjelenjenek. 2017-ben ezért a Megyei Értéktár része lett Magyary Zoltán szakmai és tudományos munkássága is. De nem állunk meg itt: készítjük a felterjesztést, hogy bekerülhessen a Magyar Értéktárba is” – jelentette be.

A köszöntők után Michl József, Tata polgármestere a város és a felsőoktatás kapcsolatáról tartott előadást, majd dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásáért felelős államtitkár a közigazgatás aktuális kérdéseit fejtette ki. A magyarországi felnőttoktatás aktualitásairól Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szólt bővebben. A program további részében előadások hangzottak még el az élethosszig tartó képzésről és ebben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepéről, a tatai népfőiskola múltjáról és eredményeiről, valamint a Magyary Szakkollégium tevékenységéről is.

A konferenciát ma budapesti programok követik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

2017-06-12 11:38 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom