Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Íme az év diák energiahatékonysági menedzserei!

A kitelepülés a lakossági környezeti szemléletformálás jegyében elindított programsorozat keretében történt. Az előző hétvégén Súrra és Máriahalomra, míg ezen a hétvégén a vizek városába látogattak el a Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai. Tették ezt klímaváltozás elleni küzdelemben zászlóshajónak számító megyei klímastratégia készítését és éghajlat-változási platform létrehozását célzó uniós projekt keretében, sok-sok családi és gyermekprogrammal színesítve. Volt filmvetítés, kézműves foglalkozás, környezeti tanácsadás, de a vállalkozó kedvűek kérdőíveket és tesztlapokat is kitölthettek, számot adva a klímaváltozással kapcsolatos ismereteikről. 

A sátor „forgalmát” jól szemlélteti az a közel 500 kérdőív és tesztlap, amit a rendezvényre kilátogató fesztiválközönség töltött ki. A projekt keretében a Megyei Önkormányzat 2000 aktív elérést vállalt, amiből 1600 elérést már a megyei óvodai és általános iskolai rajz illetve középiskolai fotópályázatával teljesített.

Amíg a rajz-és fotópályázatok még korábban lezárultak, addig a középiskolás diákok környezeti szemléletformálását célzó az „év diák energiahatékonysági menedzsere” program ezen a hétvégén ért révbe. A legjobbakat stílszerűen a biodiverzitás fővárosában, Tatán díjazták, a Víz Zene Virág fesztivál szombati napján. A családi színpadon a legjobbaknak járó elismeréseket Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, Berczellyné Nagy Marianna a Tatabányai Szakképzési Centrum Főigazgatója és Borsó Tibor a megyei közgyűlés alelnöke adta át.

Az év diák energiahatékonysági menedzser pályázat díjazottai:
1. helyezett: Molnár Laura Viktória, TSZC Szent Imre Gimnázium és Szakgimnázium
2. helyezett: Meszlényi Pál, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium
3. helyezett: Máté Olivér, TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Különdíjas: Tenk Vanessza, Hamvas Béla Gimnázium, Oroszlány

A Megyei Önkormányzat lakossági szemléletformálási programsorozata szeptember 9-én a várgesztesi Lovagi játékokon folytatódik.

2017-06-26 15:46 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom