Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Tizedjére tartottak körmenetet Vértessomlón

A vasárnap délelőtt fél tízkor, a falusi kápolnától induló menet – a Mária kegykép zászlajával – a templom melletti téren felállított nagysátorhoz vonult Spányi Antal megyéspüspökkel az élen. Bedy Sándor plébános köszöntő szavait követően a püspök megáldotta azt a 12 hálaszívet, amelyeket azok a családok ajánlottak fel, akiket gyermekáldás ért az elmúlt időszakban. Ezek a szívek méltó keretben kerültek elhelyezésre a templom falán.

A Spányi Antal által celebrált szentmisén ott voltak Igó István községi vezető mellett a környék polgármesterei is, a megyei önkormányzat képviseletében pedig Veres Zoltán megyei jegyző, s mint elhangzott, a templom a Mária kegyhellyé nyilvánításával a gyermeket váró családokat kívánja támogatni. – A család közösségének a házasság adja az alapját – mondta a főpap.

A nap további részében gyónási lehetőség, majd koradélután litánia várta a hívőket, ezt követően pedig Batin Péter főszervező (Vértessomló), Szabó Ferenc (Kisbér) és Puskás Antal (Császár) tartott élménybeszámolót zarándokútjukról. Ők hárman május végén indultak gyalogosan a világhírű czestochowai kegyhelyre, Lengyelország lelki fővárosába, a Fényes Hegyre.

Forrás: 24 óra

2017-07-04 15:52 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom