Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozat

Korábbi választások


Megyei búzagyűjtő nap Nagyigmándon

A Magyarok Kenyere felhívásához idén is számtalan gazda csatlakozott a megyéből, az általuk adományozott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában osztják majd szét a határokon innen és határokon túl a magyar gyermekeket segítő szervezeteknek.

Dr. Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, tavaly több mint 513 tonna búzát adtak össze a Kárpát-medencében élő adományozó gazdák, melyből 308 tonna liszt készült. „Mára az adományozás, a gyűjtés ünnep lett mindannyiunk számára, minden megyében, minden adománygyűjtő ponton” – tette hozzá.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az eseményen úgy fogalmazott: „nem csak azt jelenti a Magyarok kenyere mozgalom, hogy adakozunk, hogy megtartjuk a nemzetet, hozzuk a kultúránkat, az erőnket és az erősek adni képességét, hanem azt is jelenti, hogy a kenyér és a kenyér ereje nem csak a szó biológiai, fizikai és tápláló értelmében tudja megtartani a nemzetet, hanem szimbolikusan is a jövőbe tekintve.”

„Idén már 4 tonna búza összegyűlt, de minden évben 8-9 tonna búzát is összegyűjtenek a megyében, amelyre én mindig büszke vagyok” - mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, majd megköszönte a megyei gazdáknak és agrárvállalkozásoknak az önzetlen segítséget, amelyet ebben az akcióban nyújtottak.

„Területileg ugyan a legkisebb, gazdaságilag azonban erős, iparosodott, és a mezőgazdaság szempontjából is nagyon stabil megye vagyunk, kiegyensúlyozott egységes gazdatársadalommal. Egymásra vagyunk utalva, hiszen nincsen sikeres megye sikeres ipar, mezőgazdaság és sikeres gazdák nélkül” – mondta Kancz Csaba kormánymegbízott.

Megyénkben 4 településen: Bokodon, Nagyigmándon, Tatán és Ászáron gyűjtik a természetbeni adományokat.

2017-07-27 14:34 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom