Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozat

Korábbi választások


Emlékhelyet avattak Oroszlányban

Az emlékmű avatása előtti köszöntőjében az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence kiemelte: „ahogy az Alaptörvény is fogalmaz, bűnöző szervezetek voltak azok, melyek Magyarországot a szovjet rabigában 1945. után 1990-ig irányították és kormányozták”. Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a kormánynak fontos volt a történelmi igazságtétel, és az áldozatok kárpótlása. „Idén a kárpótlási nyugdíj kiegészítéseket hatvan százalékkal emeltük, jövő év január elsején további negyven százalékkal emelkednek, így a kommunista rendszer áldozatainak nyugdíj kiegészítése két év alatt megduplázódik” - fogalmazott.

Hozzátette, az 1956-os forradalom nemzeti büszkeségünk alapja, mert a magyar nemzet saját függetlenségéért szembe tudott szállni az akkori kor legerősebb hadseregével. Az ötvenhatos forradalmárok mindenki számára példaképek lehetnek.

"Emlékeztessen ez az emlékmű a szabadságért meghurcoltakra, a ma már érthetetlenre, hogy orvosok, értelmiségiek, mérnökök, papok és munkások nyomora lett ez a hely a hazaszeretetért, a szabadságszeretetért"– emelte ki beszédében Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője.

Az ünnepélyes avatáson a megyei önkormányzatot Veres Zoltán megyei jegyző képviselte.

2017-08-07 11:01 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom