Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások






Hargita megyében járt a megyei küldöttség

A csíkszeredai megyeházán Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Turi Bálintot, Komárom város alpolgármesterét és Zoltai Dániel, megyei önkormányzati kèpviselőt, valamint Retkes Jánost, a Magyar Közösség Pártja párkányi helyi szervezetének elnökét Bíró Barna Botond és Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnökei, valamint Albert Mátyás és Salamon Zoltán megyei tanácsosok fogadták.

A találkozón a megyei küldöttség közelebbről is megismerhette a székelyudvarhelyi inkubációs programot, amely térségünk számára is jó példával szolgálhat. Bíró Barna Botond alelnök a központot bemutatva elmondta, hogy a program iránt nagy az érdeklődés - 25 vállalkozás költözött eddig az épületbe, ahol olyan cégirodák működnek, amelyek éppen közelségük miatt szoros kapcsolatokat tudnak kiépíteni egymással.

A megbeszélésén a hulladékgazdálkodási rendszerek és a szelektív hulladékgyűjtés témáját is érintették, ennek kapcsán Barti Tihamér alelnök ismertette a Hargita megyei példát. Ezen kívül szóba került a két megye fürdővárosainak fejlesztése is.

A küldöttség ezen kívül Székelyudvarhelyen is látogatást tett, ahol Gálfi Árpád, a város polgármestere fogadta őket. A több mint másfél órás beszélgetésen, melyen jelen volt Farkas Balázs, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának ügyvezető konzulja, Csige Sándor vezető konzul, valamint Albert Mátyás megyei önkormányzati képviselő is, a régiók minél szorosabb együttműködési lehetőségeiről egyeztettek, figyelembe véve az egyes területek sajátosságait.

2017-09-04 09:54 -=Vissza=-





www.kemoh.hu





Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom