Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Foglalkoztatási stratégiai együttműködés alakult Kisbéren is

A foglalkoztatási paktum alakuló ülésére és az együttműködési megállapodás aláírására csütörtökön a kisbéri polgármesteri hivatal épületében került sor.

Az eseményen Kancz Csaba kormánymegbízott az előzményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a megyei paktummal indultunk el, ez volt első, a megye foglalkoztatását elősegítő szerződés, ezt a Tatabánya Megyei Jogú várossal való megállapodás követte, majd Esztergom városa is csatlakozott, negyedik állomásként pedig most Kisbéren írjuk alá a megállapodást. A 86 milliós keretösszeg, amellyel el tudunk indulni, valóban a munkavállalók elhelyezkedésének célját szolgálja – az összeg jelentős része célzottan arra irányul majd, hogy képzésük megvalósuljon.”

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az eseményen kiemelte, a megye koordinálása alá tartozó uniós forrásokból a helyi foglalkoztatási paktumokra összesen 1,2 milliárd forint jut a megye három járásába. „A kisbéri járás gazdasági mutatói ugyan az elmúlt években sokat javultak, de továbbra is elmaradnak a megye többi térségétől, ezért is volt számunkra ez a paktum különösen fontos” – mondta. Hozzátette, a megyei és az esztergomi paktum esetében is kiváló együttműködést tapasztal a felek között, akik magas szintű szakmai munkát végeznek.
Sinkovicz Zoltán polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a tervezői és előkészítői munkák során, illetve azoknak, akik elfogadták a meghívást a paktumba.

„A paktum egy olyan célt szolgál, amely a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatás növelését segíti. Nagy örömmel szemléljük a napról napra javuló foglalkoztatási adatokat, hiszen már most látszik, a munka nem hiába való. Reméljük, a projekt végén a vállalkozások és a munkavállalók is elégedettek lesznek.”
Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, kötelességüknek érzik és szívesen vesznek részt a most létrejött paktumban, amely a megye, a térség, a járás gazdasági életének fontos állomása lesz.

Az együttműködési megállapodást Sinkovicz Zoltán polgármester, Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke írta alá, majd ezt követően sor került a foglalkoztatási stratégia, akcióterv első verziójának megtárgyalására is.

2017-09-04 10:12 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom