Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Bányász elődeinkre emlékeztünk

Dorogon pénteken a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyen helyezhették el koszorúikat a város polgárai és a meghívott vendégek, köztük Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnöke is. A számtalan ünnepi program mellett szeptember 2-án, szombaton a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekarának közreműködésével az Otthon téren szintén koszorúzásra került sor: a dorogi bányászat és a bányászkatasztrófák áldozatainak emlékműve előtt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is elhelyezte az emlékezés virágait. A koszorúzás után a magyarhoni aknamélyítés megkezdésének 110. évfordulójára állított emlékfát Kárpát Csaba nyugalmazott vezérigazgató-helyettes leplezte le. Majd az évforduló tiszteletére a Bányász Kulturális Egyesület Aknamélyítő Körének szervezésében emlékülést tartottak a művelődési házban.

A bányásznap alkalmából Tatabánya városában is számtalan megemlékezésre került sor. Az ÉDV Zrt. Víztermelő Bányaüzemének bányásznapi ünnepségét a Széchenyi István Művelődési Házban tartotta, ahol Székely Ferenc vezérigazgató ünnepi beszédében a bányászok munkájáról és a hozzá kapcsolódó kultúráról, a bányásznap kialakulásának történetéről beszélt. Az ünnepség keretében a munkájukat hosszú ideje elhivatottsággal végző dolgozók vehették át szolgálati okleveleiket. A rendezvényen Borsó Tibor alelnök képviselte a megyei önkormányzatot.

A Tatabányai Erőműben szintén ünnepséget tartottak, ahol az intézmény dolgozóit köszöntötték jubileumi oklevelekkel, illetve ügyvezetői dicséretekkel, melyeket áldozatos munkájukkal érdemeltek ki az évek során. Gratulálunk minden díjazottnak, munkájukhoz pedig további sikereket kívánunk!

A Vértanúk terén is tiszteletünket fejeztük ki bányász őseink emléke előtt. Többek között Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is koszorút helyezett el az emlékműnél, de a tatabányaiak közül is sokan megjelentek az eseményen, hogy elhelyezzék az emlékezés virágait és tisztelegjenek közös múltunk előtt!

Oroszlányban is rendezvénysorozattal emlékeztek meg bányász őseinkről. A város főterén a bányász emlékműnél városvezetők, a környék polgármesterei és a szakmai képviselői helyezték el koszorúikat. Lazók Zoltán polgármester ünnepi beszédében felidézte az elmúlt nyolc évtized jeles pillanatait a bányanyitástól a szakmakultúra magyarországi megszűnéséig. Ezt követően Rabi Ferenc, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Forisek István, törzskari igazgató-bányászati felelős műszaki vezető osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. A helyszínen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is koszorút helyezett el.

2017-09-04 10:32 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom