Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Történelmi tanévnyitó Tatán

A tanévnyitó rendezvényt a város a Soproni Egyetemmel közös szervezésben rendezte meg, pedagógiai kara indítja ugyanis a csecsemő és kisgyermeknevelő alapszakot a központban.

Prof. Dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektora évnyitón kiemelte, az egyetem tanária a csecsemő és kisgyermeknevelő alapképzésben a legújabb tudományos eredményeket adják át növendékeiknek, ennek megfelelően a Tatán tanuló hallgatók olyan képességekre tesznek majd szert, melyek munkájukat a jövőben hatékonyabbá teszik.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke az évnyitón hangsúlyozta, Tata mindig is progresszív város volt, ezért nagy öröm, hogy oktatási célokra hasznosítják a Piarista Rendház fantasztikus épületét. "Ha a felsőoktatásban találunk olyan szegmenseket, melyek valódi igényeket elégítenek ki, akkor a képzések számára a legjobb helyszín egy olyan tradicionális épület, mely korábban is az ismeretek megszerzésének központja volt" - tette hozzá.

„Az új felsőoktatási törvény adta meg azt a lehetőséget, hogy közösségi képzési központokat hozhassanak létre az önkormányzatok, ez a lehetőség Tata számára is nyitott volt, s ezt ragadta meg a helyi városvezetés hazánkban az elsők között. A működéshez az önkormányzat adja a hardvert: az épületet, az infrastruktúrát, s az egyetemek a szoftvert: a különböző képzéseket” – mondta el Michl József, Tata polgármestere.

Az eddig létrejött együttműködési megállapodások keretében a következő években a Soproni Egyetem mellett az Edutus Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ELTE és az Egri Egyetem indít majd képzéseket a tatai központban.

2017-09-11 12:09 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom