Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT ÉS AUTÓMENTES VILÁGNAP 2017

Szeptember 16-22. között így nagy hangsúlyt kaptak a városban azok a programok, melyek a diákokat, a fiatalokat mozgósították.

A Mobilitási Hét szerdáján a biciklizésé volt a főszerep - a város általános iskoláiból közel száz diák érkezett a Széchenyi térre, hogy részt vegyen a „Városi Bringakör” elnevezésű kerékpáros felvonuláson. Bánhidy László alpolgármester köszöntője és a Neuzer kerékpárgyár igazgatója, Neuzer András lelkesítő szavai után indult a bringamenet. A felvonulást Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Erős Gábor és Eck András Esztergom város képviselői és Neuzer András vezette. A Széchenyi térről indulva a Kis Duna-parton át egészen a Szent Erzsébet iskoláig haladtak, majd a Pázmány Péter utcán keresztül a Fő útvonalra térve tekertek a IV. Béla király utcáig, majd ott lekanyarodva a Deák Ferenc utca felől érkeztek vissza a Széchenyi térre. A résztvevők, akik aznap az egészséges életmódot népszerűsítő programot választották, energiapótló sportszeletet és Mobilhét emblémával ellátott hűtőmágnest vihettek haza magukkal.

Élőlánc a Bazilika körül

Az Autómentes Napról sem feledkezett meg a város. Több mint ötszáz középiskolás és főiskolás diák találkozott a Bazilika előtt, ahol először Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő hívta fel a fiatalok figyelmét a természeti környezetünk megóvásának fontosságára, a mozgás örömére, majd Romanek Etelka polgármester asszony köszöntötte a diákokat. A beszédek után a tárogató hangjára egymás kezét fogva járták körbe a diákok a bazilikát, - talán szimbolikusan egy kis égi segítséget is kérve - majd a felvezető rendőrautót követve sok száz zöld színű, Mobilitás emblémával jelölt luftballonnal indultak a Fő úton keresztül a Széchenyi térre, ahol jutalom sportszelet és hűtőmágnes járt minden lelkes felvonulónak.

2017-10-02 12:31 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom