Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Szeptemberi közgyűlés

Elsőként a két ülés közötti napirendi pont került megtárgyalásra, mely 7 határozati javaslatot tartalmazott. Turi Bálint bizottsági elnök a Sacra Velo pályázattal kapcsolatban az épített kerékpárutak helyszínéről kérdezte Pengő Juliannát. A főépítész asszony elmondta, hogy 4 megye összefogásával valósul meg a pályázat. Komárom-Esztergom megye Győr-Moson-Sopron megye, Nagyszombat és Nyitra megye. Az épített útvonal jórészt a határon túli területeken valósul meg. A megyénkre jutó 1,5 kilométernyi szakasz Bajót közigazgatási területét érinti, mely Péliföldszentkereszt megközelítését teszi lehetővé a kerékpárosok számára.

Ezt követően Orbán Kristóf, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója tartott tájékoztatót a Széchenyi Programiroda 2016. évi tevékenységéről, a 2017. évi feladatairól, valamint a megyei gazdaságfejlesztési pályázatairól. Megyét érintő adatokra kitérve elmondta, kiemelendő pozitívum, hogy a különböző OP-ba beadott pályázatokból az országos átlaghoz, valamint a környező megyékhez képest is magas a támogatott projektek aránya, tehát jó minőségben, sikeresen pályáznak a Komárom-Esztergom megyeiek.

A megyei önkormányzat első félévi gazdálkodásának tájékoztatójából megtudhattuk, hogy a meghatározott pénzügyi irányt tarja az önkormányzat és a folyamtokból az is látszik, hogy a költségvetés forrásai elegendőek lesznek az önkormányzati feladatok ellátásához.

Beszámolót kaptak a képviselők a megyei területrendezés terv követelményeinek érvényesülésről.  Pengő Julianna főépítész asszony elmondta, a megyei terv elkészítésére 15 millió forintot kap a megyei önkormányzat és az eddigiektől eltérően egy egységes digitális alaptérkép is rendelkezésre fog állni, mely nagymértékben megkönnyíti ezt az összetett munkát.

A Komárom-Esztergom Megyei Integrált Területi Program végrehajtásáról, annak jelenlegi állásáról is kaptak tájékoztatót a közgyűlés tagjai, melyet Petrikné Molnár Erika egészített ki. A főosztályvezető asszony kiemelte, hogy az első körös pályázatok eredményességét tekintve szűkebb hazánk országosan első. A TOP keretében eddig 146 pályázatot nyújtottak be, ebből 129 nyertes lett és 127 esetében már a támogatási szerződés is aláírásra került. Popovics György elnök elmondta, hogy sikerült az alapvető célt megvalósítani, hiszen a rendelkezésre álló összeget maradéktalanul a megye és települések javára fordítják.

2017-10-02 12:42 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom