Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


A legaktívabb településre érkezett a vándorkiállítás

Az előző két helyszínhez hasonlóan Nyergesújfalu is kitűnő házigazdának bizonyult. A néhány évvel korábban uniós forrásból felújított iskolaépület aulája illusztris helyszíne volt a kiállításnak.

A nagyszámú nézőközönséget Borsó Tibor, a megyei közgyűlési alelnöke köszöntötte, aki néhány kérdéssel a gyermeksereg klímaváltozással kapcsolatos ismereteit is felmérte. A rögtönzött válaszokból kitűnt, hogy a nyergesi diákok fokozott aktivitása egyáltalán nem volt véletlen: kellő felelősséggel és tudatossággal közelítenek a témához, ami a felkészítő tanárok munkáját is dicséri. Közülük is messze kiemelkedik Szample Krisztina, fiatal művésznő a Kernstok Iskola rajztanára, aki remekül fogta össze diákjait, így azok az egész megyében a legaktívabbnak bizonyultak és több különdíjat elnyert alkotással fejezték ki, hogy mit is gondolnak a klímaváltozásról. A munkából a helyi óvodák is kivették részüket, közülük is kiemelkedik a szintén különdíjat elnyerő Napsugár Óvoda.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat tavasszal a megyei óvodások, alsó- és felső tagozatos általános iskolások részére rajzpályázati felhívásokat, míg a középiskolások számára fotópályázatot tett közzé. Az önkormányzat a 8 legaktívabb településen (Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu, Pilismarót, Tát, Tatabánya, Bábolna, Esztergom) kiállításokat is szervez a beérkezett alkotásokból és egy díszoklevél átadásával ismeri el a településeken működő óvodák és általános iskolák erőfeszítéseit. Így történt ez Nyergesújfalun is, ahol a díszoklevelet Abronits Tamás, a város alpolgármestere vette át Borsó Tibor alelnöktől.

A kiállítás-sorozat október 11-én Pilismaróton folytatódik.

2017-10-09 10:01 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom